Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:377243
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.12.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mūsdienu starptautiskajā vidē ir novērojama arvien ciešāka Amerikas Savienoto Valstu (turpmāk – ASV), Ķīnas Tautas Republikas (turpmāk – ĶTR), Eiropas Savienības (turpmāk – ES) un Krievijas Federācijas attiecību attīstība. Lai gan ASV vienvirziena dominance globālajā sistēma ir samazinājusies salīdzinājumā ar aizvadīto gadsimtu – spēku stāvokli kāds pastāvēja pēc Padomju Savienības sabrukuma – tomēr tā vēl aizvien ir būtiska starptautiskās politikas spēlētāja. ASV ir apjomīga militārā vara un viena no pasaules lielākajām ekonomikām, kas apliecina tās ietekmi.
Dinamiskajā starptautiskajā sistēmā spēja īstenot uzstādītos ārpolitikas mērķus ir īpaši aktuāla Latvijas Republikai (turpmāk – LR), proti, valsts interešu realizēšana tieši ietekmē tās labklājību un drošību, tādēļ LR ir svarīgi īstenot sadarbību un dibināt alianses ar citām valstīm gan Eiropas Savienības ietvaros, gan kā atsevišķai republikai. ASV un ES attiecību stiprināšana ir LR prioritāte. Aizvadīto gadu laikā LR un ASV divpusējo attiecību kontekstā ir vērts pieminēt vairākus notikumus, kas iezīmējuši gan sabiedroto izaicinājumus savstarpējās attiecībās, gan abu valstu dažādo pieeju, uzskatus, kas lielā mērā ir veidojušies no dominējošās varas valstī un atšķirīgajām kultūrām un pārliecībām.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация