Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:464308
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Piemēram, Venēcijas Didžu pils, kas ar savu uzsmalcināto greznību apliecināja pilsētas bagātību un varu. Uzsākoties postmodernisma laikmetam, mainījušies arī estētiskie ideāli. Labi ir, ja ēka ir skaista, bet ļoti liela nozīme ir funkcionalitātei, piemēram, Amerikas bankas centrs. Estētiskie ideāli gadu simtos ir kļuvuši pilnīgi citi.
Arhitektoniskā izteiksme dažādos laika posmos ir atkarīga gan no laika gara, gan vietas kultūras. Estētikas ideālu izpausmes robežas var būt nacionālas un ģeogrāfiskas, vai reliģisko pārliecību (islāma) ietekmētas, kā arī sabiedrības intelektuālo pārmaiņu noteiktas. Katra stila ietvaros dažādos reģionos, pilsētās un valstīs ir izveidojošies dažādu stilu pavaidi. Gadu tūkstošos cilvēki ir kļuvuši gudrāki, izglītotāki. Tas principiāli ir mainījis arhitektūras celtnes. Šodienas vajadzības ir atšķirīgas no gadsimtiem senām vajadzībām. Neviens šodien neziedos savu dzīvi, tikai lai domātu par aizkapu. Arī bagāti cilvēki šodien nebūvē milzu pilis, jo mūsdienu laikmetā ikdienas esamība izvirzīta priekšplānā. Pasaulē nekas nav sastindzis. Attīstās un mainās daba, mainās arī cilvēks un viņa radītās lietas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация