Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:339318
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.06.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Grūti iedomāties, kādu sakām, ka šīs filmas ir atvieglinātas, nepiepūlē smadzenes un ir tendētas zemākās klases prastai izklaidei. Šīs filmas ir nenoliedzami svarīga kultūras sastāvdaļa, bet reizē ir masu (populārā) kultūra, kas bijusi paredzēta plašam skatītāju lokam. Neaizmirsīsim arī daudzās Rīgas kino studijas filmas pēc dažādiem latviešu autoru darbiem (“Mērnieku laiki”, “Purva bridējs”, “Nāves ēnā”, “Ceplis” utml.).
Manuprāt, sabiedrība ir mainījusies laikam ejot uz priekšu. Moderno tehnoloģiju iespaidā un straujajā dzīves veidā un pasaules globalizācijas iespaidā vairs nav iespējama agrāk pastāvošā kārtība un sabiedrības noslāņošanās. Kaut kas cilvēkam tik svarīgs kā kultūra, pilnveidošanās un izpausmes sabiedrībā vienkārši nespēj palikt tikai kādai konkrētai cilvēku grupai (parasti dēvētā sabiedrības inteliģence – rakstnieki, dzejnieki, mākslinieki utml.), kas pārējiem būtu nesvarīga vai arī nevajadzīga. Kultūra ir svarīga dzīves sastāvdaļa, lai spētu pastāvēt, kultūra ir galvenais, kas mūs apvieno kādā konkrētā grupā un spēj atšķirt no citiem, citām tautām(piemēram, pievienošanās Eiropas Savienībai, Eiro zonai, kas padara visas dalībvalstis vienveidīgas): “Kultūra šā vārda visplašākajā izpratnē veido nacionālās identitātes serdi un kodolu. It sevišķi tas sakāms par mazām tautām, kam vēstures gaitā nācies dzīvot zem citu, lielāku tautu varas. Savas kultūras unikalitātes apziņa tām parasti ir bijusi valstiskuma apziņas izveidošanās priekšnoteikums, tāpat – kultūras īpatnību saglabāšana joprojām ir viens no jebkuras valsts pastāvēšanas pamatmērķiem.” [Vaira Vīķe–Freiberga, 2010, 9. lpp.]

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1230618
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация