Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:852434
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.11.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Eiropā 19. un 20. gadsimtā izplatītas bija Vudro Vilsona (Woodrow Wilson) un Klēmensa fon Meterniha (Klemens von Metternich) idejas par valstu ideoloģijām un to darbības principiem. K. fon Meterniham bija ļoti lieliskas diplomātiskās dotības un viņš spēja pārliecināt Austrijas sabiedrotos, ka pastāv nozīmīgākas problēmas, nekā Austrijas impērijas iekarošana. H. Kisindžers uzskata, ka K. fon Meterniha lielākā problēma bija Krievijas ambīciju mazināšana. V. Vilsons nebija vienīgais, kurš uzskatīja, ka iekšpolitikas raksturs nosaka, valsts raksturu starptautiskā līmenī, jo K. fon Meternihs domāja tāpat, bet viņš balstījās uz citiem pieņēmumiem. V. Vilsona idejas bija demokrātiskas, kas paredzēja brīvu tirdzniecību un slepenu līgumu aizliegšanu.
Kopumā ir secināms, ka Napoleona kari 19. gadsimtā veicināja paaugstināt drošību pret ienaidniekiem, kā arī nepieļaut kādas konkrētas Eiropas valsts mēģinājumu kļūt par lielvalsti un uzbrukt kaimiņvalstīm. Napoleona karadarbība sākās pēc Franču revolūcijas un viņa svarīgākās kaujas bija Austerlicā un Vaterlo. Liela loma bija Vīnes kongresam, jo pēc tā Eiropā iestājās miers un tika pārtraukta karadarbība. 19. un 20. gadsimtā Vīnes kongress pildīja savu funkciju un neviena valsts necentās uzņemties iniciatīvu, līdz tas notika Pirmajā un Otrajā pasaules karā, bet tiek uzskatīts, ja tiktu veidoti kongresi un pārrunas, tad šīs karadarbības varēja nemaz nesākties.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1362965
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация