Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:995273
 
Оценка:
Опубликованно: 13.03.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā ir atrodama arī Māras Zālītes luga ,,Pilna Māras istabiņa’’, kura manā izpratnē arī ir nozīmīga kultūras vērtība. Šogad būs pagājuši 35 gadi kopš daiļdarba sarakstīšanas brīža, bet vēl joprojām tajā ietvertās problēmas ir aktuālas. Ir citi laiki, cita paaudze, bet lielākajai daļai cilvēku aizvien interesē tikai nauda un mantiskas vērtības. Darba, manuprāt, ir nozīmīgs, jo tas māca un parāda, kā materiāli labumi izposta varoņu dzīvi, un ļauj apzināties, ka patiesās dzīves vērtības ir kas cits: ģimene, attiecības, mīlestība, rūpes un harmonija. Kā saka Madara: ,,Ne lieta vainīga, bet cilvēks.’’
Kultūras vērtības, pašiem neapzinoties, ir visapkārt ik dienu. Tautasdziesmas varam atrast un dzirdēt ne tikai ir mūsu svētkos, piemēram, Dziesmu svētkos, bet arī tradīcijās, dzīves stilā, uztverē un pat tikumiskajos ideālos. Tāpat arī latviešu literatūra jau gadu simtus aicina sabiedrību dzīvot labāk un mācīties no varoņu pieļautajām kļūdām. Kultūras vērtību ir ļoti daudz, tāpēc katram latvietim būtu jāapzinās sev nozīmīgākās, jācenšas tās saglabāt un turēt godā arī nākamajām paaudzēm.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация