Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:424799
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.09.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kultūras sfērā viņš tērēja pārāk daudz līdzekļus, tāpēc viņa ģimene viņu “atstādināja” no troņa, par nākošo monarhu ieceļot viņa brāli, kurš bija pasīvs un iecietīgs pret protestantiem impērijā. Nākošais Hābsburgu monarhs Ferdinands II vēlējās izveidot vienotu monarhiju pār valdošajām teritorijām. Tā kā viņš bija uzaudzis jezuītu skolā, viņš bija fanātisks katolis. Viņš nebija reliģiski iecietīgs un radīja nemierus Prāga, kas vēlāk izvērsās pa visu Svētās Romas impēriju. Ferdinands III bija viens no Vestfālenes miera līguma autoriem. Ar šo līgumu beidzās 30 gadu karš. Līguma rezultātā tika atzīta Nīderlandes un Šveices suverenitāte, kā arī Romas pāvesta un imperatora vara samazinājās visā impērijā. Svētās Romas impērija kļuva par federāciju, kurā ietilpa dažādas mazākas vai lielākas valstis, bet impērija nekad nekļuva vienota.
Eiropā no 16.gs. līdz 17.gs. pirmajai pusei notika pārmaiņas ne tikai reliģiskajā sfērā, bet arī valsts formā un iedzīvotājos, kas vairs nesekoja viduslaiku dogmatismam. Francija valsts centralizācijai nonāca vistuvāk, bet Spānijas ātrais uzplaukums noveda pie tās pagrimuma. Monarhu centieniem gūt absolūtu varu Anglijā bija nesekmīgi un tie kļuva par valsts simbolu, bet par faktisko valsts galvu kļuva parlaments. Svētā Romas impērija bija sadrumstalota un tajā ietilpa dažādas valstis, kuras vēlāk ieguva savu suverinitāti.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1387707
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация