Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:752116
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.03.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kā mērķtiecīga darbība darbs cilvēku raksturo ne tikai kā dabas būtni, kura darbojas savu tiešo vajadzību apmierināšanai, bet arī kā sociālu būtni, kuras darbam ir nozīme sabiedrības pastāvēšanā. Ar darbu cilvēks nodrošina savu bioloģisko eksistenci, sagādājot sev nepieciešamos iztikas līdzekļus, dzīves vietu un atpūtu, kā arī nodrošina savu pastāvēšanu kā kultūras būtne, kurai nepieciešams realizēt savu radošo potenciālu. Algots darbs ir līdzeklis, ar kuru cilvēkam ir iespēja veidot sabiedrības saimnieciskās, politiskās attiecības, var iekļauties sabiedrībai svarīgu mērķu un uzdevumu īstenošanā. Visas šīs darba un cilvēka attiecības var vērtēt no ētikas viedokļa, pievēršot uzmanību tam:
kāda ir cilvēka attieksme pret darbu, vai tā sevī ietver atbildību par darba rezultātu;
kāda ir cilvēka attieksme pret darba kolēģiem, vai veidojas spēja sadarboties, savstarpēji saprasties, rūpēties gan par kopējo darbošanās mērķi, gan citiem darba veicējiem.
Pēdējos gadu desmitos Latvijā tehnoloģijas attīstība rada vairākas svarīgas problēmas, kas cilvēkam ir un būs jārisina. Iepriekšējos gadsimtos lielākā daļa Latvijas strādājošo bija nodarbināti bija lauksaimniecības jomā. XIX gadsimta beigās un XX gadsimta sākumā – rūpniecībā, bet pašlaik apkalpojošā sfērā. Darbs citu labā, produktīvs un smags darbs kļūs par privilēģiju. Kāda daļa cilvēku nodarbosies ar mākslu vai zinātni. Taču brīvo laiku iegūs pārāk daudzi. Daudziem laiks pārvēršas par “tukšo laiku”, kuru vajag kaut kā “nosist”. Liela nozīme ir “darba ētiskās” audzināšanas tradīcijai, lai cilvēks “brīvā laika apstākļos” spētu atrast sev interesējošu nodarbošanos, ar ko aizpildīt savu mūžu.
Mūsdienās Latvijā darba raksturu strauji maina informātika un datortehnoloģija. Darbs notiek mājās pie datora, ir brīva darba laika izvēle, viņiem nav jāiet uz biroju un jātērē laiks un nauda ceļam uz darbu. Mājās strādā redaktori, zinātnieki, kas vairs nekalpo uzņēmējiem, bet gan konkrētiem klientiem – virtuāliem darba devējiem. Tā visa rezultātā strauji mainās profesionālais un karjeras modelis. Izzūd normālas darba attiecības, cilvēku dabīgā kontaktēšanās iespēja.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,77 €
Комплект работ Nr. 1122896
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация