Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:212711
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.08.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ļoti svarīgi, lai visi bērni uzturā saņemtu pietiekamu daudzumu kalcija – tas ir minerāls, kas nodrošina stipru kaulu, zobu un citu skeleta daļu augšanu. Ja kalcija nebūs pietiekami, bērni neaugs un ar laiku kauli var kļūt plāni un trausli (osteoporoze). Tas var beigties ar paaugstinātu kaulu lūzuma risku. Kalcijs asins veidošanos, ir vajadzīgs veselīgai smaganu attīstībai, tas arī tonizē sirdsdarbību un asinsriti, piedalās nervu un muskuļu aktivitātes regulācijā, kā arī dzelzs un B12 vitamīnu vielmaiņā.
Skolu ēdienkartes nenodrošina kalcija dienas normu bērniem - tā uzskata vairāk nekā 70% respondentu A/S “Siera Nams” un OMD Snapshots veiktajā aptaujā par kalciju un tā lietošanas paradumiem. 71% aptaujāto, kuri gatavo maltītes mājās, domā, ka skolās piedāvātā ēdienkarte nesniedz vai iespējams nesniedz bērnam nepieciešamo kalcija normu.
Šādā situācijā, manuprāt, lieliska alternatīva ir projekts „Skolas piens.” Šī akcija, ja ne pilnībā, tad vismaz daļēji nodrošinātu skolniekus ar nepieciešamo kalcija daudzumu. Lai šis projekts būtu dzīvotspējīgs, sabiedrībai jābūt informētai par to, t.i., ir jābūt labai reklāmai.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация