Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:387364
 
Оценка:
Опубликованно: 19.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Piemēram, „krišanas sapņi” brīdina būt piesardzīgiem,kā arī liecina par to,ka cilvēks nav īpaši drosmīgs. „Lidošanas sapņi” nozīmē tiekšanos pēc pārākuma atainojumu līdzībā;vēlme sasniegt nesasniedzamo. Bet ir arī sapņi,kuri nav tipiski,bet kādām indivīdam raksturīgi. Ādlers tos cenšās paskaidrot , pamatojoties uz noteikta indivīda dzīves situāciju, raksturu un vēlmēm. Viņa sapņu tulkojumi ir diezgan saprotami un pamatojami,kas parastam cilvēkam dod iespēju mēģināt pašam saprast sava sapņa jēgu un iemeslu. Atšķīrībā no Ādlera, Freidam sapņu tulkošana ir vesela sistēma, kuru nav tik viegli aptvert un iemācīties pielietot. Pie tam pats Freids norāda uz to,ka sapņa darbību nedrīkst novērtēt pārāk augstu un pārlieku tam uzticēties.
Mēģinot nedaudz ielūkoties psihoanalīzes un individuālpsiholoģijas pamatvirzienos, varu secināt,ka Zigmunda Freida un Alfreda Ādlera radītās teorijas aptver ļoti plašu zinātnisko sfēru. Kaut gan Ādlera dibinātā Individuālpsiholoģijas biedrība (1912.g) balstījās uz daudz svarīgāko un precīzāko skatpunktu – cilvēka individualitāti,kas bija pretēji stingrajam freidisma formulējumam, nedrīkst aizmirst to, ka savos sākotnējos pētījumos Ādlers balstījās tieši uz Freida darbiem. Balstoties uz iepriekš minēto, uzskatu, ka šie psiholoģijas virzieni papildina viens otru, ļaujot katram atrast sev svarīgo cilvēka dabas izzināšanā. Nobeigumā vēlētos piebilst,ka apskatītā tēma ir ļoti apjomīga un neviennozīmīga,kas skaidrojams ar to,ka abi zinātnieki tai veltījuši lielāko savas dzīves daļu.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1331664
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация