Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:359745
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.04.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
Фрагмент работы

Radiācija ir enerģija, ko ražo dabīgie un cilvēka radītie radioaktīvie materiāli un enerģijas forma, kā siltums vai gaisma, kas tiek izstarota telpā un matērijā un nav pamanāma ar cilvēka piecām maņām. Dzīvojot dabīgā radioaktīvā pasaulē būtiski svarīgi ir zināt un saprast – kas ir jonizējošais starojums jeb radiācija, ko tā dara un kā no tās izvairīties? Kopš pagājušā gadsimta beigām, kad tika atklāta radiācija, tā uzlaboja tehnoloģijas un tika pielietota aizvien plašāk, ieskaitot elektrības ražošanu, rūpniecību un medicīnu.
Radiācija ir visur. Tā slēpjas Saules staros virs mūsu galvām un akmeņos zem mūsu kājām. To izstaro televizori, radioaparāti un mobilie telefoni, mēs saņemam to no dažiem augļiem, dārzeņiem un riekstiem. Tomēr ne visa radiācija ir vienāda, piemēram, elektromagnētiskā radiācija, to skaitā radioviļņi, mikroviļņi, redzamā un infrasarkanā gaisma tiek dēvēta par nejonizējošo radiāciju un cilvēkam lielākoties ir nekaitīga. Savukārt jonizējošā radiācija – rentgenstari un gamma stari - var cilvēkam izraisīt dažādas slimības un nāvi. Radiāciju cilvēks nevar uztvert ne ar vienu no maņām, tās līmeni var izmērīt tikai ar speciālu aparatūru. Lai gan ikdienā par to aizmirstam, radioaktīvais starojums ir realitāte: ikdienā vislielāko radiāciju parasti cilvēks saņem no Saules. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация