Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Satversmes tiesas 2014.gada 19.marta sprieduma analīze no politikas un tiesību mijiedarbības aspekta

     

    Эссе3 Право

3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:739581
 
Оценка:
Опубликованно: 25.08.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Satversmes tiesa izvērtē (..) vai pastāv kādi apsvērumi, atbilstoši kuriem apstrīdētā norma būtu jāatzīst par spēkā neesošu ar atpakaļejošu datumu tikai attiecībā uz konkrētu personu.” kā arī Satversmes tiesas 2009. gada 21. decembra spriedumu lietā Nr. 2009-43-01 35.1. punktu, kurā sacīts, ka „(..) Satversmes tiesai iespēju robežās jāatturas no tādu lēmumu pieņemšanas, kuri būtu finansiāli vai organizatoriski grūti izpildāmi”, tiesiskās stabilitātes un skaidrības saglabāšanai pieņēma lēmumu piemērot risinājumu atcelt apstrīdēto normu tikai attiecībā uz SIA „Sātiņi-S”. Šāda lēmuma pieņemšanas rezultātā ir redzams, kā kārtējo reizi šajā lietā tiesa saskaras ar politikas un tiesību mijiedarbību, šoreiz jau politikas ietekmes rezultātā. Tiesa, pamatojoties uz precedentu tiesībām, izvēlējās tādu spriedumu, lai tas būtu pēc iespējas labvēlīgās, lai īstenotu Sugu un biotopu aizsardzības likuma pārejas noteikumu 8. punkta leģitīmo mērķi.
Analizējot šo spriedumu, es nonācu pie secinājuma, ka politikas un tiesību mijiedarbība tiesiskā un demokrātiskā valstī ir neizbēgama parādība. Lai varētu spriest taisnīgu un objektīvu tiesu, ir nepieciešams izskatīt lietu gan no tiesību, gan no politiskā aspekta. Politikas un tiesību saikne ir atgriezeniska, taču ir jāatceras, ka politika ir valdība, savukārt valdība ir likumdevējs, attiecīgi politika ir likumdevējs. Likumdevējs nekad negribēs pieļaut to, lai viņa radītās normas būtu pretrunā ar viņu pašu, līdz ar to likumdevējs, jeb politika, vienmēr centīsies radīt tādas tiesību normas, lai tās nespētu ietekmēt to.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1340679
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация