Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
9,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:751080
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.09.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Darba snieguma vērtēšanā var piedalīties arī padotie, ja tādi ir. Padotie šo vērtējumu parasti izsaka anonīmi un augstākstāvošam vadītājam. Šīs novērtēšanas metodes galvenais ieguvums ir noteikt kāds ir vadīšanas stils un kādas ir problēmas, ko vajag uzlabot un kādas ir skolotāju problēmas. Skolotājiem ir daudz vieglāk izteikt kritiku par savu tiešo vadītāju, ja tā ir anonīma.
Daudzi skolas neizmanto tikai vienu vērtēšanas veidu, bet visus kopā un šo vērtēšanu sauc par 360 grādu vērtēšanu – šajā procesā tiek iesaistīti visi - gan vadītājs, gan kolēģi, gan padotie, gan arī klienti, kā arī pašam skolotājam ir iespēja izteikties. Arī klientiem tiek dota iespēja izteikties kāda bija apkalpošana vai konkrētais skolotājs visu izskaidroja, palīdzēja. Ar šādu vērtēšanas metodi tiek iegūts plašāks vērtējums, arī pats skolotājs sevi nepārvērtē, jo ir daudzu cilvēku viedokļi. Izmantojot 360 grādu vērtēšanas metodi, tam tiek patērēts ilgs laiks un tiek pieliktas lielas pūles, lai novērtētu skolotāja sniegumu. Amerikāņu konsultāciju uzņēmums Watson Wyatt noskaidroja, ka skolas, kuri izmanto 360 grādu metodi, ir ar zemāku tirgus vērtību, iespējams, tas ir saistīts ar šīs metodes sarežģītību. Katram uzņēmumam ir jāizvērtē, kādas metodes izmantot, lai novērtētu darba sniegumu.
Sākotnēji skolotāji tiek motivēti, lai sasniegtu labākus darba rezultātus un tieši darba snieguma novērtēšana ļauj izvērtēt vai motivācijas sistēma iedarbojas, var salīdzināt visu skolotāju rezultātus un katra skolotāja individuālos sasniegumus ilgstošā laika periodā. Labākos skolotājus ir jāizceļ un jāuzslavē, lai pārējiem kolēģiem ir piemērs un ir uz ko tiekties.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация