Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:904423
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bija laiki, kad smēķēšanu neuzskatīja par veselībai kaitīgu. Daudzas tā laika slavenības pat reklamēja, ka smēķēšana ir skaistuma noslēpums vai arī, ka tas vienkārši ir stilīgi. Cigarešu lietderīgumu, stilīgumu un pat nepieciešamību sludināja arī tādas Holivudas zvaigznes, kā Džons Veins, Freds Astērs, Marlēna Dītriha, Ronalds Reigans un vēl daudzi citi, taču laiki mainījās - tūrists, kas reklamēja Camel cigaretes, nomira ar plaušu vēzi. Un arī slavenības, kuras bija tik daudz darījušas smēķēšanas popularizēšanā- Hamfrijs Bogarts, Gerijs Kūpers, Džons Veins, Betija Deivisa- mira smēķēšanas izraisīto slimību dēļ!

2000.gadā, ASV, Čikāgā, Pasaules konferencē “Tabaka vai veselība” minēti šokējoši fakti- smēķēšana gadā nogalina četrus miljonus cilvēku! Situācijai nemainoties, 2030.gadā tā nogalinās jau 10 miljonus gadā! Pasaulē smēķē 1,1 miljards pieaugušo, no tiem 200 miljoni ir sievietes.

Tabakas ietekme uz veselību

Jau 20.gs. 60.gados, tabakas industrijas dokumentos (kas tikai nesen ir pieejami plašākai sabiedrībai) atklāts, ka primārais iemesls, kāpēc cilvēki turpina smēķēt, ir atkarība no nikotīna! Nikotīna atkarību apstiprinājuši vairāki pētījumi- tas iedarbojas uz smadzeņu sistēmu tāpat, kā heroīns vai kokaīns! Apstiprinājies arī, ka puse smēķējošo turpina sevi “indēt” visu mūžu un nomirst ar kādu nikotīna izraisītu slimību! Ir zināmas vairāk nekā 30 ar tabaku saistītās slimības.
Smēķēšanas tūlītējais ļaunums- aizdusa, paātrināta sirdsdarbība, astmas saasinājums, impotence, neauglība, palielināta oglekļa monooksīda daudzums asins serumā!…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация