Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:363034
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Cilvēks nedzīvo pasaulē viens pats, bet gan kopā ar citiem līdzcilvēkiem. Kopējā darbā, sadzīvē, sarunās notiek apmaiņa ar informāciju, idejām, emocionālo pieredzi, tiek salīdzināti vērtējumi un izkopta prasme rīkoties saskaņoti. Jau senie grieķi uzskatīja, ka cilvēks ir “sabiedrisks dzīvnieks”. Cilvēka dzīvei stabilitāti piešķir tas, ka viņa domai ir rezonanse citos cilvēkos, ka viņa darbība kādam ir vajadzīga.
Cilvēka savstarpējās attiecības sabiedrībā, to dažādos veidus un raksturīgās parādības pēta socioloģija, sociālpsiholoģija, sociālā ģeogrāfija u.c. Mūsu pasaulē ir ne tikai 6 miljardu atsevišķu indivīdu, bet tāpat 200 nacionāli valstiskas izglītības, 4 miljardu kopienu dažādos apdzīvotos punktos, 20 miljoni ekonomisku organizāciju un simtiem miljonu citu formālu un neformālu grupu.
Sociālās grupas izveidi nosaka bioloģiskie faktori un kultūrvēsturiskās sabiedrības attīstība. Jebkuras sociālās grupas veidošanās pamatā ir kāda kopīga iezīme, kopīgas intereses, kas to atšķir no pārējiem.
Saistībā ar iedzīvotāju struktūru var izdalīt divas lielas sociālās grupas – vīriešos un sievietēs. Attīstītās valstīs ir lielākas sieviešu īpatsvars, ekonomiski vājākas valstīs ar zemāku veselības aizsardzības līmeni, arī musulmaņu zemēs vērojama vīriešu skaitlisks pārsvars.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация