Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:534584
 
Оценка:
Опубликованно: 23.09.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ar jēdzienu tehnogēna avārija tiek uzskatīts negadījums, kas ir izraisīts cilvēku saimnieciskās darbības rezultātā un apdraud cilvēku dzīvību vai veselību, izraisa cilvēku upurus vai nodara materiālos zaudējumus vai kaitējumu videi. Tie ir dažādi sprādzieni, ugunsgrēki, ražošanas un transporta avārijas, komunālo un enerģētisko tīklu pārrāvumi un citi. Arī Latvijā pastāv risks saskarties ar tādiem negadījumiem katru dienu.
Mūsu pilsētā Siguldā atrodas bobsleja un kamaniņu trase. Tā ir būvēta no dzelzsbetona un tiek atvēsināta ar amonjaku kā jau gandrīz visas trases pasaulē (izņēmums ir Sanktmoricas trase veicē, jo tā ir būvēta no sniega un ledus un tiek dabīgi saldēta). Ja kādu iemeslu dēļ notiktu nopietna avārija, tad gaisā nonāktu liels amonjaka daudzums, kas ir ļoti kaitīgs cilvēkam un arī videi. Tas varētu piesārņot arī ūdeni (blakus atrodas Gauja!), un bojā ietu zivis un citi dzīvnieki.
Dabasgāzi izmanto, lai ražotu siltumu, elektrību, kā arī ēdiena gatavošanai uz plītīm. Latvija dabasgāzi saņem no Krievijas. Tā tiek iesūknēta Inčukalna pazemes gāzes krātuvē, un tā kalpo kā rezerve. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация