Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:404399
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pēc neatkarības atjaunošanas Latvijā veidojās tirgus attiecības, un pamazām notika cenu liberizācija, atjaunots tika privātīpašums, mazinājās valsts ietekme uz ekonomiku, taču vēl pēc četrpadsmit gadiem daudzi ekonomisti uzskata, ka Latvijā nepastāv brīvs tirgus, kas varētu sekmēt dzīves līmeņa paaugstināšanos, ekonomikas attīstību, jo netiek daļēji ievēroti brīvā tirgus pamatprincipi – tiek ierobežota privātpersonu peļņa, pieņemot atbilstošos ekonomiska rakstura likumus.
Latvija ilgu laika posmu pavadījusi PSRS sastāvā, tādēļ pēc neatkarības atgūšanas bija jāizdara daudz, lai valstī izveidotos brīvs tirgus, kurā būtu liela konkurence un ieguvēji būtu ne vien uzņēmēji, bet arī patērētāji. Pirmais svarīgākais posms bija cenu liberizācija, jo Latvijā ilgi bija pastāvējusi komandekonomika, kurā valsts noteica cenas, protams, cenu liberizācija sekmē inflāciju, taču lai valstī pastāvētu brīvais tirgus tā ir jāveic, kas tika Latvijā realizēts jau 1991. gadā, un pēc tās valsts vairs noteica tikai komunālo pakalpojumu cenas, kas pastāv arī tagad, kaut gan tiek uzskatīts, ka valdība nedrīkst ierobežot privāto īpašnieku peļņu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация