Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:363027
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.01.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Austrumu valstis, piemēram, Indija un Ķīna ir labākās totalitārisma, tā absolūtā izpratnē, izpausmes vietas. „Totalitārais režīms atšķirībā no masu kustības ir iespējams tikai tur, kur ir lielas, nevajadzīgas masas vai kur ir masas, ko var iznīcināt, nebīstoties no katastrofālām depopulācijas sekām.” Totalitārais režīms izceļas ar savu praktisko nežēlību, cilvēka dzīvība ir bezvērtīga negatīvā vārdu izpratnē. Respektīvi, valstīs ar lielu iedzīvotāju blīvumu un skaitu despotisms ir viegli realizējams, jo cilvēciskie resursi ir gandrīz neizsmeļami. Tomēr, masas potenciāli eksistē ikvienā valstī. Konkrēti, tie ir politiski pasīvie, vienaldzīgie cilvēki, kuri distancējas no valsts procesiem. Respektīvi, šie cilvēki nevēlas un arī nepilda savu pilsoņu pienākumu, nedodas uz vēlēšanām kā arī neiesaistās politiskajās partijās.
Kā secinājums ir tas, ka totalitārismam raksturīgās īpašības ir absolūts pretstats demokrātijas režīmam. Respektīvi, demokrātiskā valsts pārvaldes režīmā indivīds ir politikas subjekts un mērķis, izceļot tā pašvērtībā, savukārt, totalitārismā indivīds ir politikas objekts, līdzeklis, masas sastāvdaļa. Šajā režīmā nepastāv dialoga un kompromisa iespējas, tiek ignorētas atšķirīgas intereses un uzskati. Citiem vārdiem sakot, personības un individuālisma jēdziens nepastāv. Tas var notikt tikai spēcīgas ideoloģijas motivēšanās rezultātā. Notiek psiholoģisks spiediens uz cilvēka apziņu papildus tam, pēc iespējas ierobežojot iespēju saņemt informāciju no politiskās un sabiedriskās ārpasaules.

Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1345990
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация