Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:168248
 
Оценка:
Опубликованно: 31.10.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
Фрагмент работы

“Čadas un Lībijas konflikts bija sporādisku sadursmju sērija Čadā no 1978. līdz 1987. gadam starp Lībijas un Čadas spēkiem.” Lībijas jau ilgstošā iejaukšanās Čadas valsts lietās pārauga atklātā konfliktā, kad Lībijas spēki 1978. gada februārī iebruka Čadā, uzbrukumu vadībā iesaistot Lībiju atbalstošus vietējos nemierniekus, pazīstamus kā Frolinat, un Lībijas tanku un gaisa spēku atbalstu. Lībijas diktators Muammars Kadafi atteicās atzīt Čadas prezidenta Hisseinu Habre leģitimitāti, tāpēc militāri atbalstīja Lībiju atbalstošos Čadas nemierniekus, lai gāztu Habre režīmu.
Muamars Kadafi sniedza finansiālu un militāru atbalstu gan citiem režīmiem Āfrikā, kurus viņš atbalstīja, gan arī sniedza atbalstu atbrīvošanas un opozīcijas kustībām – Lībijas mērķis bija Āfrikas valstu atbrīvošana no koloniāliem vai aparteīda režīmiem, kā arī islāma izplatīšana. “Kadafi vienmēr tika skatījies uz Čadu kā iespējamo partneri viņa centienos izveidot Lielo Islāma valsti Sāhelas reģionā. Čada bija pievilcīga, pirmkārt, tās dabas resursu dēļ, otrkārt, tās svarīgā ģeogrāfiskā stāvokļa dēļ, jo tā atrodas Sāhelas reģiona vidusdaļā un papildus kopējai robežai ar Lībiju robežojas arī ar Sudānu, Centrālāfrikas Republiku, Kamerūnu, Nigēriju un Nigēru,” un, treškārt, tāpēc, ka Čadas pilsoņu karos iesaistījušies arī Lībiju atbalstoši nemiernieki, kas Lībijai lūdza materiālu atbalstu. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация