Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:583830
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.02.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Jau vairāk nekā 50 gadus Apvienoto Nāciju sistēmā UNESCO darbojas kā specializēta aģentūra, kuras galvenais mērķis ir dot ieguldījumu miera un drošības uzturēšanā, veicināt sadarbību starp cilvēkiem un nācijām caur izglītību, kultūru un komunikācijām. UNESCO darbība ir preventīva, un tās interešu jomas saistītas ar pasaules un tās iedzīvotāju humanizāciju. Organizācijas dibināšanas pamatos ir liktas fundamentālas vērtības un principi: miers, brīvība, cilvēktiesības, vienlīdzība un piedalīšanās.
2001. gada 14. oktobrī apritēja 10 gadi, kopš Latvija kļuvusi par Apvienoto Nāciju izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) dalībvalsti. Drīz pēc tam, kad Latvijas pirmā vēstniece UNESCO Aina Nagobads – Ābols svinīgi ienesa UNESCO galvenajā mītnē Parīzē mūsu sarkanbaltsarkano karogu, Latvijā ar augstākās padomes lēmumu tika izveidota UNESCO Nacionālā komisija. Visus turpmākos gadus tā sekmīgi darbojāskā šo globālo organizāciju un Latvijas sabiedrību saistošs elements.
Nacionālās komisijas tiesisko darbību nosaka UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Satversme, kas 1994. gada 10. decembrī tika apstiprināta Latvijas Republikas Saemā. Tajā noteikts, ka komisija ir neatkarīga Latvijas Republikas institūcija, kuras funkcijās ietilpst sniegt LR Saemai, Ministru kabinetam ar UNESCO darbību saistītus ieteikumus, sekmēt Latvijas jauniešu, pedagogu, radošo profesiju pārstāvju, zinātnieku, valsts un pašvaldību institūciju darbinieku līdzdalību UNESCO programmās un pasākumos, attīstīt un stiprināt attiecības ar citām valstīm, īstenojot kopīgus projektus un nodrošinot Latvijas pārstāvniecību starptautiskajos pasākumos, konforencēs, semināros un izpētes projektos.
Visu komisijas pastāvēšanas laiku tās darbā piedalījušies augsti kvalificēti speciālisti gan no ministrijām, kas saistītas ar UNESCO darbības jomām, gan no izglītības, zinātnes un kultūras iestādēm un organizācijām, piemēram, no Latvijas Universitātes, Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Latvijas radošajām savienībām, Nacionālo kultūras biedrību asociācijas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация