Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:222809
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.10.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ētikas kodekss ir veidots ļoti plašs un izvērsts, tajā apskatītas ļoti dažādas vērtības un situācijas, noteikts kā jārīkojas darbiniekiem uzņēmuma iekšienē un ārpus tā, kādā kārtībā sniedzama informācija presei, kā jārīkojas pamanot ētikas normu pārkāpumus un vēl citas situācijas.
Pēc manām domām, šis ētikas kodekss noteikti pilda savu funkciju, palīdzot rast darbiniekiem atbildes uz jautājumiem par ētiskām dilemmām strādājot uzņēmumā. Darbinieki zina pie kā vērsties ar saviem jautājumiem par ētiskajām problēmām, darbinieki ir informēti par to, kādas ir uzņēmuma pamatvērtības. Es gan nevaru būt pilnībā pārliecināta par to, kā uzņēmuma reāli darbinieki tiek iepazīstināti ar ētikas kodeksu, tomēr uzskatu, ka par to ir atbildīgs uzņēmuma vadītājs. Vadītājam ar savu rīcību ir jārāda piemērs darbiniekiem, kāda ir laba un ētiska darbība, tomēr tajā pašā laikā šī piemēra rādīšana nedrīkst kļūt uzbāzīga, jo tas tikai izraisīs pretestību no darbinieku puses. Savukārt, ja darbinieki ētikas kodeksu neievēros, tad tam vairs īstas jēgas nebūs.
AS „Balticovo” ētikas kodeksā vislielākais uzsvars likts uz uzņēmuma pamatvērtībām. Tās ir godīgums un taisnīgums, atbildība, atklātība, lojalitāte, profesionalitāte, cieņa, atvērtība, laipnība un entuziasms. Man vissvarīgākās no tām šķiet taisnīgums, cieņa un lojalitāte. Kodeksā tiek norādīts, ka darbiniekam ir ar cieņu jāizturas pret saviem kolēģiem, vadītājiem un uzņēmuma sadarbības partneriem. Tiek uzsvērts arī tas, ka uzņēmumā tiek ievērotas cilvēktiesības. Lai arī tas šķiet pašsaprotami, tomēr arī mūsdienās ir tādi uzņēmumi, kuros netiek ievērotas pat pašas elementārākās cilvēktiesības, piemēram, darbinieki tiek diskriminēti. Uzskatu, ka ir pozitīvi, ka ētikas kodeksā tiek pieminētas arī šādas lietas, jo tad darbiniekiem, ievērojot pārkāpumus, ir uz ko atsaukties, un viņi zina, kur vērsties, lai problēmas risinātu. Savukārt pārkāpējs var tikt sodīts, jo ar savu parakstu ir apliecinājis, ka ievēros ētikas kodeksā noteiktās prasības.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация