Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:441836
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Viduslaiku cilvēka pasaules uztvere krasi atšķiras no tās, kāda ir mūsdienu cilvēkam. Visspilgtāk šīs atšķirības ir manāmas tieši reliģijā un cilvēku domāšanā. Taču ir arī tādas lietas, kas vieno viduslaiku un mūsdienu cilvēku, piemēram, tas, ka cilvēki visu mūžu ir zinātkāri un alkst pēc jaunām zināšanām, kā arī tas, ka cilvēki joprojām tiek iedalīti šķirās, un nav svarīgi, vai tas ir oficiāli vai nav.
Viduslaiku cilvēku var dēvēt par lielu sapņotāju un fantazētāju, jo tie ticēja pārdabiskiem spēkiem, brīnumiem un domāja simbolos. Viduslaikos cilvēki uzticējās amuletiem, brīnumdzērieniem un maģijai. Manuprāt, šī ir viena no būtiskākajām atšķirībām starp mūsdienu un viduslaiku cilvēku, jo mūsdienās cilvēki ir vērsti vairāk uz materiālām lietām un nemēdz nodarboties ar burvestībām. Kopējo viduslaiku cilvēka pasaules uztveri veidoja mitoloģiski priekšstati, tāpēc arī viņu dzīvē svarīga loma bija baznīcai un reliģijai. Viduslaiku cilvēka domāšana bija reliģiska, sevi uzskatīja par Dieva kalpiem, nevis personību. Par saimnieciskās un kultūras dzīves centriem kļuva klosteri, jo tieši tur pasaulīgais mijās ar garīgo. Arī šodien baznīcas ietekme uz cilvēku ir ievērojama, jo ļoti daudziem cilvēkiem baznīcas apmeklējums ir kā nepieciešamība, un neapmeklējot baznīcu cilvēks jūtās grēku pilns.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1116078
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация