Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:995821
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

„Ūdens burbuļi” (1900.) ir Zeibolta ievērojamākais darbs, trīsdesmit gadu laikā starp Kaudzīšu „Mērnieku laikiem” un Andreja Upīša „Jauniem avotiem” pats labākais romāns latviešu literatūrā.
„Ūdens burbuļos” apstrādāta latviešu rakstnieku maz ievērota, bet nozīmīga tēma – dzīve mazpilsētā. Galvenā vērtība veltīta vietējo bagātnieku un ierēdņu atmaskojumam, viņu uzdzīvei, tenkām un tumsībai, gandrīz ne ar ko neierobežotajai patvaļai.
Galvenā sižetiskā līnijas saistās ar jaunbagātnieku Meimuru, kas ar intrigām tiek pie jaunas, skaistas sievas, izpostīdams vairāku cilvēku laimi. Palīgi šais darījumos ir pūšļotāja Beku Jurene un ierēdnis Rasa – sieviešu pavedējs. Izsekojot šo triju personu tumšajām gaitām, atklājas plašs un daudzpusīgs skats uz nomākto pilsētiņu, kas cieš tiklab no atpalicības , ka no jaunajām, kapitālisma radītajām pretrunām. Romānā notēlotie pozitīvie tēli ir pabāli, tomēr tie tumšajā, vietām pat naturālistiskajā ainā atgādina, ka pat tādā saskābušā pilsētiņā kā Skabune dzīvo arī godīgi ļaudis.
Romāna centrā ir Meimura tēls – pamuļķis un baudkārs nama un veikala īpašnieks, nesenais iebraucamās vietas sētas puisis, kas ar izmanīgi salasītām dzeramnaudām un daža netīra darījuma palīdzību izkūlies par „cienījamu” pilsoni. Muižu ūtrupēs viņš sapircis dažnedažādas greznas mēbeles, , citu zaļu, citu sarkanu, un lepojas ar tām ļaužu priekšā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1389586
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация