Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:320154
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ziloņi ir lielākie zīdītāji uz sauszemes. Viņi ir ārkārtīgi stipri un gudri, tāpēc cilvēki tos jau gadu tūkstošiem izmanto darbā. Ziloņu pāris spēj pavilkt vairāk kā sešas tonnas smagu kravu. Tiem ir ļoti spēcīgs snuķis. Viņi to izmanto, lai satvertu lapas, augļus vai augu dzinumus un ieliktu tos mutē. Zilonis var ievilkt snuķī 15-20 litrus ūdens, kuru pēc tam iešļāc mutē, vai arī ar to aplaistas, lai saņemtu veldzi karstajā Āfrikas saulē. Snuķis noder arī citu bara locekļu apsveikšanai un elpošanai, peldot dziļā ūdenī. Zilonis ar snuķi spēj arī rakt bedres, nolauzt kokus un pacelt no zemes vissīkākās monētas. Snuķi zilonis spēj izgrozīt uz visām pusēm, izstiept garāku vai saraut īsāku, jo tas sastāv no 40 000 gareno un gredzenveida muskuļu saišķiem. Caur snuķi zilonis saož smaržas. Zilonim ir ļoti laba oža.
Viņiem ir ilkņi jeb triecējzobi ar kuru palīdzību ziloņi no kokiem var noplēst mizu un no zemes izrakt saknes. Ilkņi zilonim sāk veidoties no gada līdz trīs gadu vecumam un aug visu mūžu, bet ne vairāk kā pieci centimetri gadā. Ziloņa ilkņi sastāv no ziloņkaula. Lai iegūtu ziloņkaulu, malumednieki nogalina daudz ziloņu. Mūsdienās ziloņi iekļauti apdraudēto sugu sarakstā. Tirdzniecību ar ziloņiem un ziloņkaulu stingri kontrolē starptautiskie līgumi. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1179143
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация