Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:833965
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mana izvēle nebija tāda, kādu es to būtu vēlējusies, izvēloties rakstīt par šo valsti, tomēr viena lieta ir rakstīt par kaut ko sev tuvu, bet pavisam kas cits ir sev nepazīstamajā atrast iespējas un censties izvirzīt problēmas, ko šajā darbā esmu centusies atklāt. Man vieglāk būtu bijis rakstīt par kādu Vidusjūras piekrastes valsti, jo, dzīvojot mērenajā klimata joslā, esmu noilgojusies pēc saulainākām un siltākām dienām. Šī lielā pelēcība, kas ir tik ļoti raksturīga Latvijai, mani bieži nomāc, tāpēc, izvēloties Zviedriju, centos saprast kā valstij ar līdzīgu klimatu, līdzīgu pasaules uztveri, kaimiņzemei galu galā, ir izdevies sasniegt tik daudz tūrisma jomā, neskatoties uz to, ka tā ir vairākas reizes lielāka par mūsu valsti. Kur slēpjas zviedru talants un mūsu nespēja? To vēlējos atklāt savā darbā un meklēt risinājumus, lai kaut nedaudz Latvijas iespējas pietuvinātu Zviedrijas sasniegumiem.
Meklējot materiālus par manu izvēlēto valsti – Zviedriju – man radās vairāk jautājumu kā atbilžu, kaut sākumā domāju, ka tā ir gluži tāda pati mērenā klimata valsts, kas īpaši neatšķiras no mūsu valsts nedz klimata, nedz vispārēja pasaules skatījuma ziņā. Es kļūdījos, jo sapratu, ka tā ir unikāla valsts, kas pasaulē cenšas iefiltrēties ar visiem saviem resursiem un parādīt sevi kā ievērības cienīgu vadošo pasaules valstu vidū. Ar savu stingro nostāju Zviedrija ir likusi saprast, ka tā ir līdzvērtīga konkurente pasaules tirgū gan ar savām eksportprecēm un pakalpojumiem, gan ar savu domāšanu globālā līmenī. Un vadošās valstis rēķinās ar Zviedriju.
Pieņemu, ka mana izvēle nebija nemaz tik nejauša. Taisnība, es vairs nevarēju izvēlēties rakstīt par Spāniju, Portugāli, Grieķiju vai kādu citu valsti ar tai raksturīgo tropu klimatu, bet tagad saprotu, ka tieši Zviedrija bija tā valsts, par kuru man noteikti bija jāuzzina. Zviedrija ļoti daudz ir palīdzējusi Latvijai tūrisma attīstībā – tā ir mācījusi mūs pēc savas pieredzes, palīdzējusi strādāt ar sadarbības partneriem, devusi iespēju piedalīties apmaiņas programmās savā zemē un praktizēties konkrētajās specialitātēs, un vēl citas zināšanas esam smēlušies no šīs zemes iedzīvotājiem. Un es ļoti vēlos būt par vienu no tiem, kas palīdzēs pie tūrisma attīstības veidošanas Latvijā. Tāpēc es ļoti labprāt smēlos jaunās zināšanās no zviedriem, kuri ir mūsu paraugs uz reālu tūrisma attīstību un nekādā gadījumā mēs šādu izdevību (mācīties no viņiem!) nedrīkstam laist garām, bet taisni otrādi es esmu par iespējami ātrāku izaugsmi un reālu darbošanos tūrisma industrijā konkrēti mūsu valstī.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1185449
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация