Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:137717
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.04.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

14. Publisko tiesību līgumi
JĒDZIENS:
VEIDI UN NOZĪME:
Publisko tiesību (PT) līg ir elastīga forma valsts pārv darbībai, kura pieļauj ar privātpersonu risināt kompleksus dzīves gadījumus sadarbības attiecību veidā. Tā kā PT līg slēdz līdzīgi kā privātties līg, apmainoties ar saskanīgiem gribas izteikumiem, ir svarīgi norobežot PT līg no privāto ties līg. PT līg tipi ir uzskaitīti Valsts pārvaldes iekārtas likumā. Šajā lik noteikto PT līg tipu uzskaitījuma jēga ir klasificēt līg, kurus slēdz valsts pārvalde PT jomā un katram no tiem noteikt īpašus, tiesā pārbaudāmus pieļaujamības un satura priekšnoteikumus, kā arī nosacījumus, kas pusēm ir jāievēro. PT līg slēdz rakstveidā, ievērojot civillik not un norm aktos noteiktos ierobežojumus.
Ir 4 līguma veidi: 1. sadarbības līg. – populārākais līg valsts pārvaldē. Sadarb līg ir vienīgais PT līg, kuru slēdz starp 2 pers. Labums ir vienai no pusēm.Sadarbības līg var slēgt arī starp pašvaldībām. Lai piekļūtu pie publiskiem reģistriem, arī tiek slēgti sadarb. līg. 2. administratīvais līg. – tas ir vienošanās starp publisku pers un privātper. Pazīmes ir līdzīgas administrat aktam. Galvenā atšķir. – ja admin akts ir no iestādes uzspiests privātpers, tad admin līguma gadījumā puses vienojas. Tās vienojas, kā pabeigt tiesisko strīdu ar privātpers, nosakot termiņus. Admin līg netiek slēgts atkārtoti, ja pers saistības neizpilda. Šis līg tiek slēgts uz privātpers iesnieguma pamata. Lai noteiktu vai līg ir privāttiesisks vai arī administrat līg, ir jāatbild uz jautājumu vai konkrēt gad ir iesp līgumu aizstāt ar administrat aktu. Ja tas ir iesp, tad tas ir atzīstams par administrat līg un no tā saistībām izrietošie strīdi izsakāmi administrat procesa kārtībā. Ja līg nav noteikt kā rīkoties strīda gad tad līg vnk beidz darboties. 3. Deleģēšanas līg. Publiska persona var deleģēt privātpersonai un citai publiskai personai tādu pārvaldes uzdevumu, kas ietver pārvaldes lēmumu pieņemšanu. Šādu pārvaldes uzdevumu var deleģēt vienīgi tad, ja pilnvarotā persona attiecīgo uzdevumu var veikt efektīvāk.…

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,70 €
Комплект работ Nr. 1360198
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация