Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:476014
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.t. Administratīvās tiesības - patstāvīga publisko tiesību nozare.
Publ.ties.no priv.ties. atšķiras vai nu pēc attiecīgo TN satura vai pēc regulējamo tiesisko attiecību subjektiem. Pamatkritērijs ir interese, kas saistās ar normu saturu: ja TNB ar savu regulējošo saturu kalpo atsevišķu personu interesēm, tās ir priv.tiesības, ja kalpo vispārības interešu labā – publ.ties. Taču jāvērtē individuāli, jo atšķirības nav viegli konstatējamas. Puybliskās tiesības ir tās, kas regulē tiesību subjektu saistītā attiecības, t.i.publ.no priv.atšķiras pamatā tikai pēc tiesisko attiecību subjektiem. Priv.ties. ir norams, kas regulē attecības starp privātām fiziskām vai juridiskām personām kā tiesību subjektiem. Publiskās tiesības ir normas, kas regulē attiecības starp valstīm u.c. publiski juridiskām personām(pašvaldībām) vai arī šīm publiski juridiskām personām vienā pusē un privātpersonām otrā pusē. Tātad tiesību iedalījuma pamatā ir interese, katram tā ir privāta, tas, ka šī interese var būt līdzīga daudziem, nemaina tās saturu. Bet publ. Interese var būt viena un tā pati daudziem indivīdiem vai sab-bas grupām, vai pašv.struktūrām. Piemēram: nepieciešams sporta laukums, - publ. Interese daudziem vecākiem, bērniem, ierakstīta TN (detalplānojumā) tā veido publ.ties. Interese tiek noteikta tiesību normās, kuras kopumā sastāda attiecīgi privāto vai publ.ties., publiskā vienmēr dominē.
AT kā publ.ties. normas ir patstāvīga tiesību nozare, jo tai ir savs regulēšanas priekšmets(RP) un regulēšanas metodes(RM), tas ir pamats patstāvīgai tiesību nozarei. RM ir ir attiecības, kas saistās ar adm.iest.izveidošanu , reorganizāciju, likvidēšanu. AT nosaka attiecības, paredzot adm.iest. kompetenci, (nedublēties), jo mazāk iestāžu, jo mazāk darbinieku, mazāk līdzekļu no budžeta tērēs. Iestāžu izveides pamatā ir mērķis un uzdevumi, kas ir kompetences elementi. AT nosaka att-bas, kas saistās ar ar adm.iestāžu komplektēšanu ar personālsastāvu un nosakla tās attiecības sab-bā, kas saistās ar nevalstisko org. iesaistīšanu valsts pārvaldē. Iesaistīšana var būt sadarbība, atsev.v.pārvaldes deleģēšana. AT nosaka attiecības kā privātpers. Tiek iesaistītas v.pārvaldes procesā, p. kā privātpers. Kandidē vēlēšanām. RM skatīties pie metodēm.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −11,70 €
Комплект работ Nr. 1186491
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация