Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:319060
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

1 daļa
 Iepriekšēja gadā neto apgrozījums sastādīja 279.4, bet operatīvā peļņa 21.2. Nopelnītā peļņa bija pietiekoša procentu nomaksai par kredītiem, nodokļu samaksai un pašu kapitālā tika ieskaitīta neto peļņa 10.3
 Iepriekšējā gadā dividendes netika maksātas, jo uzņēmumam bija naudas līdzekļu problēmas (deficīts), sakarā ar smago stāvokli ar debitoriem.
 Bilances vertikālā un horizontāla analīze parāda, ka uzņēmumam bija finanšu krīze
 Uz gada sākumu aktīvu vērtība sastādīja 448.3 un no tiem vislielāko daļu 74.7 % vai 319.8 tūkst. Ls sastādīja debitoru parādi. Šai situācijai par iemeslu bija debitoru finansiālās problēmas .
 Krājumi veidoja 23.9 % no aktīvu summas vai 102.3 tūkst. Ls, bet pamatlīdzekļi 6.2 % vai 26.6 tūkst. Ls. Kopumā materiāli aktīvi sastādīja 129.0 tūkst. Ls, kas atbilst pašu kapitāla lielumam146.8 tūkst. Ls un liecina par stabilu finanšu stāvokli. (146.8-129.0=17.8 tūkst. Ls Starpība ir pozitīva. Jo lielāka ir summa, jo finansiāli stabilāks uzņēmums un nevajag izmantot aizņemto kapitālu)
 No otras puses augsts debitoru īpatsvars radīja naudas līdzekļu deficītu pašreizējās darbības veikšanai. Šī deficīta novēršanai uzņēmums bija spiests piesaistīt ārējos finansēšanas avotus. Tika atvērta kredītlīnija, kuras atlikums uz perioda sākumu veidoja 106 tūkst. Ls, parādi piegādātājiem uzkrājās par summu 102.0 tūkst. Ls un tika saņemts ilgtermiņa kredīts, kas tika izmantots ne tikai ielgtermiņa ieguldījuma finansēšanai, bet arī apgrozāmo līdzekļu finansēšanai.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация