Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:941835
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

4. Klientu pazaudēšana cenu dēļ un maldināšanas - Atliek vien apbrīnot “Latvenergo” “gaišo prātu” izdomu par jauniem tarifiem. Pat ja atbilstoši ES direktīvām tiek atvērts brīvais tirgus, tad vismaz 2014. gadā nekas pēc būtības nemainās, jo galvenais un tikpat kā vienīgais spēlētājs paliek “Latvenergo”. Tad kāpēc uzņēmumam, kas strādājis ar 37,2 miljonu peļņu, būtu tik drastiski jāpalielina tarifi? Otrkārt, “Latvenergo” maldina pircēju, parādot vidējo sadārdzinājumu pret pamattarifu, kas ir 10,4%, bet noklusējot, ka pret starta tarifu tas ir 32,1%. Treškārt, “Latvenergo” izstrādā sociālo programmu kā atbalstu maznodrošinātajiem. Skaisti! Šī programma nav ziedojums, bet gan no mūsu – maksātāju – kabatas. Man nav nekas pret ziedojumiem, bet tad lūdzu uzrakstīt, ka no mana ikmēneša maksājuma 10 vai 20 centus novirza mazturīgajiem. Nespodriniet savas spalvas uz citu rēķina!
Latvijas teritorijā ar elektroenerģijas tirdzniecību var nodarboties tikai reģistrēti uzņēmumi. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) reģistrā šobrīd ir 58 elektroenerģijas tirgotāji. Tā kā līdz mājsaimniecībām pienāk tikai “Sadales tīklu” vadi, tad vērts rēķināties tikai ar tiem tirgotājiem, kuri noslēguši līgumu par elektroenerģijas piegādi. Tādi līdzās “Latvenergo” ir vēl divi – SIA “BCG Riga” un SIA “Baltcom TV”. Tātad “Latvenergo” nebūs vienīgais. Vai galvenais – tas atkarīgs no patērētāju izvēles. Konkurenti neslēpj, ka nogaidījuši “Latvenergo” piedāvājumu, lai pēc tam varētu nākt klajā ar savējiem. “BCG Riga” piedāvājums sagaidāms marta sākumā. Vakar ar savu piedāvājumu nācis klajā “Baltcom”.( http://www.la.lv/elektribai-piesakas-konkurenti/)…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация