Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:434647
 
Оценка:
Опубликованно: 08.03.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

5. Kādu ideju Aspazija pauž lugas nobeigumā?
Traģiskajā lugas nobeigumā Aspazija pauž strupceļā nonākuša cilvēka sakrājušās dusmas un naidu pret pastāvošo iekārtu. Cilvēks, kurš ir dusmīgs uz visu apkārt notiekošo un vēlas aizmukt no šīs pasaules, jo tā nav gana laba viņam. Tā bremzē un apslāpē viņa radošās izpausmes. Tās ir dusmas pret ierobežojumiem, cilvēku vientiesību un nepateicību. Cilvēks jūtas nenovērtēts un naida pilns, un ir gatavs darīt jebko, lai kaut kas mainītos. Notiek abu pušu – ļaunā un labā bojāeja, jo kompromiss nav iespējams šajā mokošajā cīņā starp prātu un sirdi. “Ak, teic, vai tie, kas kopā nevar dzīvot, var kopā mirt?”. Guna, nodevusi savas spējas Dzirkstītei, ir gatava mirt kopā ar mīļoto cilvēku. Normunds tā vārdā pat nodur Targalu, kas parāda īstas mīlestības spēku un nozīmi, kas stāv pāri visiem citiem uzskatiem, vēlmēm un mērķiem.
6. Subjektīvs vērtējums.
Aspaszijas luga “Sidraba šķidrauts” vērojamas Romantisma lugām raksturīgas iezīmes, piemēram galvenais varonis – Guna. Viņa ir pretrunu plosīta, jo nevēlas zaudēt savas īpašās spējas, taču ir neglābjami iemīlējusi Normundu. Visas lugas centrā ir galvenais varonis un viņa dzīve. Galvenais lugas vadmotīvs ir mīlestība, kas arī Gunai lika atbrīvoties no sava dzīves mērķa un personības. Lugā vērojamas trīs mīlestības stadijas – mīlestība no pirmā acu uzmetiena, mīlestība, kas pārvēršas naidā un mīlestība, kas atgriezusies daudz spēcīgāka nekā jebkad. Tas lieka aizdomāties arī par mīlestību un attiecībām divu cilvēku starpā. Attiecībās abiem cilvēkiem jābūt gataviem kaut ko upurēt un mainīties. Ja viens no partneriem tikai gaida, kad otrs mainīsies un darīs visu pēc viņa prāta, tad ar laiku otrs nogurs un šādas attiecības nebūs iespējamas. Abiem partneriem attiecībās ir jāiegulda darbs, sirds un dvēsele.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация