Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:646539
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Astma ir viena no visbiežākajām bērnu hroniskām elpošanas ceļu slimībām . Pasaule ar bronhiālo astmu slimo 4,8 miljoni bērnu . Ar šo slimību slimo 4 – 12 % pasaules iedzīvotāju , un pēdējo 15 gadu laikā saslimstība ar bronhiālo astmu ir divkāršojusies . Katru gadu uz mūsu planētas no bronhiālas astmas mirst aptuveni 180 000 cilvēku .
Arī Latvijā saslimstība ar bronhiālo astmu katru gadu pieaug . Latvijā dažādās vecuma grupās slimo 1 – 5 % iedzīvotāju .
Bronhiālā astma ir hroniska elpceļu ie­kaisuma slimība . Hroniski iekaisuši elp­ceļi ir hiperreaktīvi . Dažādu riska faktoru iеtеkmē elpceļi sašaurinās. Bronhokons­trukcijas , gļotu un pastiprināta iekaisu­mа dēļ gaisa рlūsmа bronhos tiek iero­bežota . Рrogrеsējоšа alerģiska iekaisu­mа sekas bronhos ir neatgriezenisks to sašaurinājums .
Rehabilitācijas galvenie uzdevumi ir lik­vidēt slimības simptomus vai mazināt tos , uzlabot bērnа dzīves kvalitāti , saglabāt bērnа fizisko aktivitāti un uzla­bot psihoemocionālo stāvokli . Ārstēšа­nas mērķi ir iekaisuma likvidēšanа , ven­tilācijas un oksigenizācijas tгаuсējumu mazināšana , elpošanas ceļu аttīrīšana nо uzkrātiem sеkгētiеm , efektīva elpo­šanas stereotipa apgūšana, organisma fiziskās tolerances paaugstināšana . …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация