Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Bankrota tiesības. Ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process un tiesiskās aizsardzības process

     

    Конспект6 Право

3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:394469
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.07.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

ADMINISTRATORA DARBĪBAS TAP LAIKĀ
Pastāv atšķirības attiecībā uz administratora iecelšanas kārtību:
TAP – ieceļ tiesa pēc parādnieka ieteikuma, ja parādnieks vienojies ar administratoru, kreditoru vairākumu un ierakstīts TAP plānā. Ja vienošanās nav panākta, parādnieks lūdz tiesai iecelt administratoru pēc Maksātnespējas administrācijas ieteikuma;
ĀTAP – ieceļ tiesa pēc parādnieka ieteikuma, ja ir panākta vienošanās ar noteikto kreditoru vairākumu.
Atzinuma sniegšana par TAP plānu – administrators iesniedz tiesai atzinumu par plāna atbilstību MNL normām, kā arī pauž viedokli par tiem kreditoru iebildumiem, kad nav ņemti vērā, saskaņojot plānu. Pēc tiesas ieskata, galvenais ir administratora viedoklis.
Diskutabls ir jautājums, vai tiesai būtu jāvērtē arī papildus kādi ekonomiskie apsvērumi, piemēram, par nekustama īpašuma cenas atbilstību cenai, par kādu to pēc plāna plānots pārdot. Kādā lietā tiesa norādīja, ka cena nebūs tāda, kā to pēc gada plānots pārdot. Bet teorētiski tiesa īsti nevar noteikt, cik maksās nekustamais īpašums pēc gada – tas nemaz tiesai arī nav jādara. Likumdevējs jau tāpat ir paredzējis veidu, ka TAP izbeigt – ja neizdotos pārdot īpašumu par plānoto cenu, tad TAP, ja parādnieks mēnesi nemaksātu kreditoriem saskaņoto, izbeigtu. Bet, ja tomēr par šādu cenu izdotos pārdot, tad TAP turpinātos normālā kārtībā. Tādēļ tiesai to īsti nevajadzētu vērtēt.
TAP uzraudzība – administrators vēro, vai parādnieks pilda saskaņoto plānu. Ar viņu arī jāsaskaņo visas darbības. Administrators, ja nepieciešams, arī iesniedz attiecīgajiem publiskajiem reģistriem pieteikumu par maksātnespējas atzīmes izdarīšanu, informē kreditoru par plāna izpildi un izskata sūdzības; kā arī iesniedz tiesai pieteikumu par TAP izbeigšanu likumā noteiktajos gadījumos.
Administratora pieņemto lēmumu pārsūdzēšana – par kreditoru iesniegtajām sūdzībām, kas skar TAP plāna saturu un tā izpildi, var apstrīdēt tiesā, kur ierosināta attiecīgā TAP lieta.
Galvotāji neietilpst TAP, tātad kreditors var uzreiz vērsties pret tiem, nevis parādnieku, jo pret to TAP laikā vērsties nevar.
Administratora samaksas apmēru 99% apmērā ir no parādnieka mantas. Administratora atlīdzību nosaka likums, bet var vienoties arī par citu – saskaņojot ar kreditoriem un ierakstot plānā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −12,48 €
Комплект работ Nr. 1333254
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация