Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:911184
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.10.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Redze – atšķirība no dažu dzīvnieku mazuļiem cilvēka bērns piedzimst ar attīstītu redzi. Taču jaundzimušā acs nespēj fokusēties uz dažādiem attālumiem – katrs bērns ir citāds, bet vidējais attālums, ko jaundzimušais spēj saskatīt, ir no 15 – 45 cm. Sākumā mazuļa actiņas kustas diezgan saraustīti, taču pirmajos mēnešos to kustības, attālumu fokusēšana un binokulārā redze uzlabosies. Jaundzimušie labāk pamana spilgtas krāsas un atpazīst kontrastainus rakstus. Jaundzimušie ciešāk vēro kustīgus objektus un dod priekšroku liektām formām. Viņiem patīk vērot lielus priekšmetus, spilgtas krāsas un cilvēku sejas, it īpaši savu mammu. Lielākā daļa bērniņu līdz divu mēnešu vecumam koncentrējas uz sejas ārējām kontūrām nekā uz konkrētiem sejas vaibstiem.
Dzirde – bērniņš piedzimst ar attīstītu dzirdi. Patiesībā jau aptuveni trīs mēnešus pirms piedzimšanas mazulis var uztvert skaņas, taču ne vienmēr viņš uz tām reaģē. Bērni piedzimst ar spēju apzināti atsaukties vai ignorēt konkrētas skaņas. Jaundzimušie var uztvert dažādus skaņu ugstumus un skaļumus, kā arī saklausīt skaņas atbalsi, ko spēj vien retais pieaugušais, tomēr viņi nespēj atšķirt skaņu no tās atbalss. Līdz pat triju mēnešu vecumam bērniņi nespēj pagriezt galvu skaņas virzienā, lai arī reizēm viņiem izdodas balss virzienā virzīt savu acu skatienu.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация