Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:803233
 
Оценка:
Опубликованно: 06.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) ir nodibināta 1995.gada 7.aprīlī un ir profesionāla organizācija ap, kurā apvienojušies bioloģiskās lauksaimniecības produktu ražotāji, pārstrādātāji, tirgotāji un šīs kustības atbalstītāji.
BIOLOĢISKĀS LAUKSAIMNIECĪBAS BŪTĪBA UN METODES

Pieaugošā sabiedrības interese par pārtikas drošību un apkārtējās vides kvalitāti rosina lauksaimniecības produkcijas ražotājus pielietot ražošanā labas lauksaimniecības prakses nosacījumus. Jebkurai no ražošanas metodēm ir jāatbilst nitrātu direktīvai un visiem tiem normatīviem, kuri ir vērsti uz apkārtējās vides aizsardzību. Ir pazīstamas trīs zemkopības sistēmas:
1. konvencionālā (tradīcijām atbilstoša), kura var būt vairāk vai mazāk intensīva atkarībā no agroķimikāliju un lopbarības piedevu lietošanas apjoma;
2. bioloģiskā;
3. ekstensīvā.
Ekstensīvo saimniekošanu tikai daļēji var uzskatīt par bioloģisku, jo šeit tiek nodarīta lielāka vai mazāka negatīvā ietekme uz apkārtējo vidi, kas izpaužas kā ar nezālēm aizauguši tīrumi, u.tml. Bioloģiskā lauksaimniecība pēc pielietotajām metodēm var būt:
1. bioloģiska;
2. organiska;
3. biodinamiska.
Dažādās pasaules valstīs arī dažādi sauc šo lauksaimnieciskās ražošanas veidu.
Latvijā likumā par lauksaimniecību un lauku attīstību bioloģiskā lauksaimniecība definēta kā lauksaimnieciskās ražošanas veids, kas saistīts ar minerālmēslu, pesticīdu un augšanas stimulatoru lietošanas un citiem ierobežojumiem atbilstoši Eiropas Savienības normatīvo aktu prasībām.

Bioloģiskās lauksaimniecības būtība:
• bioloģiskās lauksaimniecības pamatprincips — katra lauku saimniecība, katrs dārzs veido bioloģisko sistēmu, kurā augsne un tajā notiekošie procesi, augi un dzīvnieki ir cieši saistīti. Pastāv cieši noslēgta aprite starp augsni, augiem un dzīvniekiem;
• • bioloģiskās lauksaimniecības produkti ir tie, kuriem ir akreditētas institūcijas izdots bioloģiskās lauksaimniecības atbilstības sertifikāts;
• • bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmuma atbilstības sertifikācija — apliecina, ka augsne, process un produkts atbilst normatīvo aktu prasībām.
Organiskajā lauksaimniecībā barības vielas augiem nodrošina ar izveidotu organiskā mēslojuma sistēmu un lauksaimniecības dzīvnieki ir iekļauti šai barības vielu apritē kā saimniecībā pašražotas barības patērētāji un kā organiskā mēslojuma devēji.
Biodinamiskajā lauksaimniecībā organiskā mēslojuma sistēmu papildina speciāli sagatavotu biodinamisko preparātu izsmidzināšana augu imunitātes un fotosintēzes paaugstināšanai, slimību un kaitēkļu ierobežošanai, kā arī mikrobioloģisko procesu aktivizēšanai augsnē. Kvalitatīva komposta gatavošanai speciālus preparātus ievieto komposta kaudzē. Veidojot sējas un stādīšanas kalendāru, ņem vērā saules, mēness un citu planētu savstarpējo stāvokli un ietekmi.
Normatīvajos dokumentos ir noteiktas ļoti stingras prasības bioloģiskai produkcijas ražošanai un šo procesu kontrolē sertifikācijas institūcija. Līdz ar to šis saimniekošanas veids nodrošina kvalitatīvas un drošas pārtikas ieguvi un apkārtējās vides aizsardzības pasākumu ievērošanu

BŪTĪBA

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация