Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:831516
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bīstamo kravu pārvadājumi ir viena no starptautiski visstingrāk regulētajām transporta nozarēm.Negadījumi ar bīstamām kravām nav pārāk bieži, taču, ja tādi notiek, iespējamas plaša mēroga nopietnas sekas. Tādēļ svarīgākais uzdevums ir garantēt sabiedrības drošību bīstamo kravu pārvadājumu laikā.Pasaules industrializācijas procesa dēļ pašlaik vērojams straujš šādu kravu pieaugums, kuru sastāvā ir vielas, kas, izkļūstot ārpus iepakojuma, potenciāli rada draudus cilvēku veselībai un apkārtējai videi, - tā saucamās bīstamās kravas.
Latvijā bīstamo kravu pārvadājumi veido būtisku daļu no visiem kravu pārvadājumiem un tie tiek veikti ar visiem galvenajiem transporta veidiem: autotransportu, dzelzceļu, jūras transportu un aviāciju; iekšējie pārvadājumi tiek veikti izmantojot dzelzceļu un autotransportu. Līdz ar to svarīgs uzdevums Latvijai ir samazināt risku, kas saistīts ar bīstamo kravu pārvadājumiem.
Eiropas savienībā bīstamo kravu pārvadājumi veido 8% no visa ES iekšzemes kravu transporta. Visbiežāk tas notiek pa autoceļiem, pa dzelzceļu un pa ieksējiem ūdensceļiem, kuri ir saistīti ar ievērojamu nelaimes gadījuma risku. Tādēļ būtu jāveic pasākumi, lai panāktu to, ka šādi pārvadājumi notiek pēc iespējas vislabākajos drošuma apstākļos.
Pasaulē bīstamo kravu pārvadājumi veido 24%. Kopējais bīstamo kravu transporta apjoms pasaulē veido 110 miljardu tonnkilometru gadā: 58% bīstamās kravas pārvadā pa autoceļiem, 25% pa dzelzceļiem un 17% pa iekšējiem ūdensceļiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация