Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:250345
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.06.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
Фрагмент работы

2. Kāpēc betona paraugu spiedes plaknēm jābūt gludām, kā pārbaudīt to gludumu?
Betona spiedes plaknēm jābūt gludām, jo lai visa spiedes iekārtas virsma saskartos ar betona plakni un ja plakne nebūs gluda, tad iegūtie rezultāti nebūs precīzi. Arī virsmas gludums ietekmē to, kāds veidosies sabrukums un ja virsma nebūs gluda tad viena betona puse var uzņemt lielāku spiedes spēku bet otra mazāku gluduma nevienmērīguma dēļ. Gludumu var pārbaudīt nosakot linearitāti 4 vietās. Uz parauga spiedes plaknes noteiktā virzienā novieto speciālu lineālu un nosaka potenciālo spiedes plakni ar pēc iespējas mazāk spraugām starp lineālu un parauga virsmu.
3. Kādēļ var būt nepieciešams noteikt stiprību būvmateriāliem, kas jau ir iebūvēti esošās konstrukcijās?
Tādēļ ka, piemēram, betona stiprība ir atkarīga no izmantoto resursu proporcijām , daudzuma un īpašībām. Varbūt cilvēks, kas ir projektējies konstrukciju ir rēķinājies ar noteiktu stiprību, bet objektā uz vietas būvnieki ir ietaupījuši resursus, vai nekorekti izbūvējuši konstrukciju, tad var veikt pārbaudi un noteikt konstrukcijas stiprību. Vēl viens faktors, ka ēkas konstrukcijās veido atvērumus un caurumus, kas ietekmē to stiprību un ja konstrukcijā ir šāds neparedzēts atvērums vai caurums, tad to jau izveidoto konstrukciju var pārbaudīt uz tās esošajām īpašībām. Var būt tas ir nepieciešams arī ēkas renovācijā vai pārbūvē, kur nav zināmi dati par konstrukciju īpašībām, tādēļ tās ir jāpārbauda. Piemēram, kāds grib uzbūvēt savai divstāvu ēkai 3 stāvu, bet nezin vai nesošas konstrukcijas izturēs šo noslogojumu, tad īpašnieks pārbauda savas konstrukcijas būvmateriālus.
4. Kā iegūst materiālu paraugus no esošām konstrukcijām? Kā var nodrošināt to spiedes plakņu gludumu?
Paraugus izzāģē no blokiem pēc noteiktiem izmēriem, vai no konstrukcijas izņem veselu bloku. Spiedes plakņu gludumu var nodrošināt ar daudz dažādām metodēm, bet tikai lai to virsma paliek gluda. Var slīpēt materiālu vai uzklāt kādu papildus virsmu, kas nosegtu spraugas un caurumus, lai spiedes plakne būtu gluda.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация