Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:802616
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.07.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šāda likuma izstrāde palīdzētu neitrāli risināt problēmas, lai abas puses būtu samēra apmierinātas, jo pašlaik ir tāda situācija, ka vienai pusei ir ierobežotas tiesības rīkoties ar zemi, bet otrai pusei ir piespiedu nomas maksa (Dzīvokļa īpašuma likuma 10.panta 5.punkts). Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 6. panta otrās daļas 4. punkts paredz dzīvojamās mājas pārvaldnieka pienākumu slēgt līgumu par piesaistītā zemesgabala lietošanu ar zemesgabala īpašnieku. Katram dzīvokļa īpašniekam ir pienākums segt minētās izmaksas proporcionāli sev piederošajām daļām.
Kaimiņvalstis un citas Austrumeiropas valstis pēc Padomju Savienības sabrukuma neizveidoja piespiedu dalīto īpašumu un šo jautājumu atrisināja citā ceļā. Esam vienīgā valsts Austrumeiropā, kurā šāds regulējums pastāv. Pasaulē ir noteikts regulējums attiecībām, kad uz kādai personai piederošas zemes cita persona būvē ēku (ēkas), tomēr šīs attiecības puses izvēlas veidot pirms būvniecības uzsākšanas. Kā piemēru varu minēt Igaunijas risinājumu. Igaunijā bijušajiem īpašniekiem netika atdota zeme, uz kuras atradās trešajām personām piederoša apbūve. Tā vietā bijušajiem īpašniekiem tika piešķirta zeme, uz kuras nav citām personām piederošas būves. Savukārt prettiesiski atsavināto (nacionalizēto) zemi, uz kuras atrodas citām personām piederošas būves, valsts saglabāja savā īpašumā, Ļaujot būvju īpašniekiem to lietot un izpirkt. Tas, ka citas valstis neradīja šādu situāciju jau norāda, ka esam izdarījuši kaut ko nepareizi un to ir nepieciešams labot.
2) Kādi Jums būtu priekšlikumi izstrādātās redakcijas papildināšanai un/vai atsevišķu pantu dzēšanai no likumprojekta (sniegt izvērstu atbildi).

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,20 €
Комплект работ Nr. 1392607
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация