Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:459973
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.02.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

ĪPAŠUMA IEGŪŠANA UN NODOŠANA. Nodošana saistīta ar to, ka es kā īpašnieks lietu nodod kādai citai personai. Lai rastos īpašuma tiesības, nepieciešami 2 momenti: 1)lietas nodošana; 2)darījums, kas uz to ir vērsts. 987.p. Ar to vien, ka lietas īpašnieks to atsavinājis, vēl nepietiek, lai īpašuma tiesība uz lietu pārietu uz tās ieguvēju, ja līdz ar to nav izpildīts otrs nepieciešams noteikums, un proti, šās lietas nodošanu jaunajam ieguvējam. 988.p. Nodot var tikai tas, kam ir tiesība atsavināt nododamo lietu, savā vai cita vārdā, un līdz ar to griba atdot lietu citam par īpašumu. Ieguvējam vajaga spējas un gribas iegūt lietu sev vai citam par īpašumu.989.p. Lai nodošana būtu spēkā, tai vajadzīgs tiesisks pamats, kas tieši vērsts uz īpašuma atdošanu, bet tiesisks darījums, uz kuru īpašuma pāreja dibinās, nedrīkst būt ar likumu aizliegts. 993.p. Nodošana vien vēl nenodibina nekustama īpašuma ieguvējam īpašuma tiesību: to iegūst tikai ar iegūšanas tiesiskā pamata un par to izgatavotā akta ierakstīšanu zemes grāmatās. 996.p. Nodošana, kas izdarīta maldoties par pašu nododamo lietu vai nodevēja īpašuma tiesību uz to, īpašuma pāreju nenodibina. Ja notikusi kāda cita maldība, īpašums gan uzskatāms par pārgājušu, bet nodoto priekšmetu var pieprasīt atpakaļ ar personisku prasību. 997.p. Nodot var arī ar atliekošu nosacījumu; tādā gadījumā īpašums pāriet uz ieguvēju tikai pēc šā nosacījuma iestāšanās. Iegūšanas tiesiskais pamats ierakstāms zemes grāmatās tikai pēc nosacījuma iestāšanās

ĪPAŠUMA IEGŪŠANA AR IEILGUMU.998.p. Ar ieilgumu lietu iegūst par īpašumu, ja ieguvējs to ir valdījis likumā noteiktu laiku kā savu, ievērojot arī citus likumiskus nosacījumus. 999.p. Lai valdījums nodibinātu īpašumu ar ieilgumu, ir vajadzīgi: priekšmets, ko var iegūt ar ieilgumu - (īpašumtiesības var iegūt tikai uz tām lietām, kuras nav izņemtas no civiltiesiskās apgrozības); 2) tiesisks pamats –( pastāv vai nu notikums vai tiesisks darījums); valdītāja laba ticība – (ir jābūt pārliecībai, ka nevienam citam nav vairāk tiesību uz šo lietu vai nav zināms vispār neviens, kam būtu tiesības uz šo lietu); nepārtraukts valdījums – (pār šo lietu ir jābūt nepārtrauktai faktiskai vara) noteiktā laika notecējums - (kustamām lietām 1 gads, nekustamām lietām 10 gadi) lietas īpašnieka tiesiska iespēja izlietot savu tiesību uz lietu. Tādas personas, kam pastāv tiesiski šķēršļi, ir: 1) nepilngadīgie, kamēr viņi ir aizbildnībā – arī attiecībā uz viņu brīvo mantu; 2) laulātais pa laulības laiku pret otru laulāto – attiecībā uz to mantu, kas uz likuma vai laulības līguma pamata atrodas otra laulātā pārvaldībā; 3) garā slimie, kamēr viņi ir aizgādnībā; 4) karavīri, ja viņi atrodas kara gaitās – pa visu to laiku; 5) promesošie, kamēr viņi atrodas prombūtnē. Ieilgums vienmēr ir jāpierāda tam, kurš grib iegūt īpašuma tiesības (pierāda valdījuma uzsākšanas laiku un pierāda, ka ir notecējis termiņš un pierāda, ka nav bijuši pārtraukumi).

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,20 €
Комплект работ Nr. 1359365
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация