Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:473747
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.CT tiesu sistēmā: CT regulēšanas priekšmets, metode, funkcijas, principi. CT zinātne ir mācība par spēkā esošām normām, kas regulē pareizu uzvešanos starp personām. CT iedalās publiskās un privātās tiesībās. Publiskās tiesībās viena atsevišķa persona figurē kā sociālā organisma sastāvdaļa. Privātās tiesībās - kā patstāvīgs tiesību subjekts. CT ir tiesību nozare, kas regulē mantiskās attiecības starp personām kā patstāvīgiem un likumdošanas ietvaros rīcības brīviem tiesību subjektiem. Mantiskās attiecības rodas un pastāv sakarā ar materiālo labumu piederību, apgrozību un lietošanu. Personiskās nemantiskās attiecības rodas un pastāv sakarā ar nemantiskajiem labumiem. Savukārt šī attiecības var iedalīt 2 veidos: personiskās nemantiskās attiecībās, kas saistītas ar mantiskajām attiecībām, kuru pamatā ir nemantisks labums, kas pieder konkrētai personai, taču šai personai ir iespēja saņemt atlīdzību par minētā labuma izmantošanu, kas nosaka šo saistību ar mantiskajām attiecībām; un personiskās nemantiskās attiecības, kas nav saistītas ar mantiskajām attiecībām, kuru pamatā ir nemantiskie labumi, kas pieder konkrētajai personai un kuri nav atsavināmi. Civiltiesiskās regulēšanas metode ir tiesisko paņēmienu un veidu kopums, kuru lieto CT priekšmeta regulēšanai. Lai atšķirtu šo metodi no citu tiesību nozaru regulēšanas metodēm, tai var izdalīt šādas būtiskas pazīmes: 1)CTA dalībnieku tiesiski vienlīdzīgais stāvoklis, viena persona CTA nevar vienpusēji diktēt savu gribu otrai personai. 2)CTA dalībniekiem ir rīcības brīvība likumdošanā noteiktajos ietvaros izvēlēties savas uzvedības veidu un noteikt tās saturu. Civiltiesiskās regulēšanas metode dod iespēju izmantot tiesisku darījumu kā CTA rašanās pamatu. 3)Īpaša civiltiesisko strīdu izšķiršana un civilo tiesību aizstāvēšanas kārtība. CT principi: 1)CT subjektu tiesiska vienlīdzība; 2)privātīpašuma neaizskaramība; 3)līguma brīvības princips; 4)uzņēmējdarbības brīvība; 5)intelektuālā īpašuma neaizskaramība.

2.CT attiecību izpratne, saturs un veidi. Tiesiskās reglamentācijas rezultātā mantiskās un personiskās nemantiskās attiecības sabiedrībā iegūst CTA formu. Civiltiesiskās normas iedarbojas uz personām nevis tieši, bet caur CTA, jo civiltiesiskās normas attiecas uz personu atkarībā no tā, kādā CTA šī persona ir iesaistījusies. Ja rodas kāda mantiskā vai personiskā nemantiskā attiecība, nepieciešams noteikt tās piederību normatīvajos aktos paredzētajam CTA veidam, lai uz to attiecinātu atbilstošas civiltiesiskās normas. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −21,12 €
Комплект работ Nr. 1193211
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация