Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:993116
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    2
  Saturs    3
  Tabulas    4
  Formas    6
  Formas Autori veidošana    7
  Apakšformas veidošana    11
  Formas Gramatas veidošana    14
  Ieliktnīšu veidošana    15
  Formas Pirceji veidošana    16
  Formas Grāmatnīca veidošana    17
  Forma ar meklēšanas iespējām    19
  Forma ar pārskata iespēju    21
  Makrosi    27
  Funkcijas    30
  Formu struktūra    32
  Secinājumi    33
  Izmantotie materiāli    34
Фрагмент работы

Secinājumi
Lai būtu iespējams uzsākt darbības ar formām tika izveidotas trīs tabulas: Autori, Gramatas, Pirceji. Vispirms Form Wizrd režīmā tika izveidota forma Autori, kas satur visus tabulas Autori laukus. Šajā tabulā tika izveidota apakšforma, kas ietver informāciju par autora sarakstītajām grāmatām. Nākamā tika izveido forma Pircēji, kas satur visus tabulas Pirceji laukus. Šajā tabulā tika izveidoti divi ieliktnīši, no kuriem viens satur apakšformu ar to pircēju vārdiem un telefonu, kas nopirkuši konkrēto grāmatu. Otrajā ieliktnītī datu avots ir SQL vaicājums, kas izvada, cik pircēji ir iegādājušies konkrēto grāmatu. Tiek izveidota forma Pircēji, kurā tiek ietverti lauki no tabulas Pirceji. Izmantojot Design View tiek izveidota galvenā forma Grāmatnīca, no kuras tiek nodrošinātas navigācijas iespējas uz visām pārējām formām.
Tiek izveidota forma, kurā tiek nodrošināta pircēja meklēšanas iespēja pēc trīs kritērijiem. Ir iespējams veikt meklēšanu arī pēc katra kritērija atsevišķi. Tiek izveidota meklēšanas rezultātu poga, kuras datu avots ir SQL vaicājums, kas pēc meklēšanas formā ievadītajiem kritērijiem atrod nepieciešamo informāciju. Pēc analoģiska principa tiek izveidota arī forma ar pārskata izvadīšanas funkciju. Par pārskata datu avotu tiek ņemts SQL vaicājums, kas nodrošina pārskata ietvertās informācijas atainošanu pēc pārskata formā ievadītā kritērija.
Darbā tika plaši pielietotas un arī aprakstītas makrosu jeb makrokomandu pielietošanas iespējas – ar tām tika nodrošināta navigācija starp izveidotajām formām, kā arī nodrošināta meklēšanas un pārskata izveidošanas funkcija. Darbā tika apskatītas arī funkciju pielietošanas iespējas, izmantojot funkcijas uz galvenās formas tika izvadīts datums un laiks.
Jāatzīmē, ka paveiktais darbs kopumā nebija ļoti sarežģīts, bet neskatoties uz to tā izstrāde izrādījās ļoti laikietilpīgs process, kura laikā tika labi apgūtas galvenās MS Access formu izveides un pielietošanas iespējas, kas varēs lieti noderēt turpmākajā darbā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация