Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:516737
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Par galveno zināšanu avotu uzskatīja pieredzi, vērojumu un eksperimentu. Džons Loks bija pirmais, kurš sīkumaini pētīja empīrisko izziņu, pārliecinoties, ka ikviena pieredze sākas ar ārpasaules uztveršanu (caur sajūtām). Loks izveidoja virzienu, kuru nosauca par sensuālismu, kur vienīgais izziņas avots ir sajūtas.
Empīriķis Loks darbā „Eseja par cilvēka sapratni” raksta, ka viņa nolūks ir noskaidrot cilvēka zināšanu izcelšanos, drošību un apjomu, kā arī par to balstīšanu uz pieredzi, un cik tajā liela ietekme ir sajūtām. Viņš runā par cilvēka sapratni, par sapratnes spējām un apraksta kādiem uzdevumiem tā ir piemērota, iztirzājot cilvēka izziņas spējas apkārtējā pasaulē.
Ar vārdu dvēsele šis filosofs saprot cilvēka psihi, bet ar vārdu ideja- gara uztveramo lietu, domāšanas vai saprašanas tiešais objekts.
Loks uzskata, ka cilvēka dvēselē nav iedzimtu principu- cilvēka apziņa piedzimšanas brīdī ir kā tukša telpa bez mēbelēm. Tikai pēc tam mazais cilvēkbērns sāk sajust. Viņš apkārtējo pasauli saredz, saož, satausta un saklausa, veidojot pieredzi (ja pastāvētu iedzimti principi, bērni visu jau zinātu).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация