Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:739120
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.02.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

2001. gadā tika parakstīts Nicas līgums. Nicas līgums, noteica grozījumus ES līgumā, Eiropas Kopienu dibināšanas līgumā un atsevišķos saistītos tiesību aktos. Nicas līguma mērķis bija īstenot reformas Eiropas Savienības institucionālajā struktūrā, lai pārvarētu jaunās paplašināšanās radītos izaicinājumus. Līdz ar Nicas līgumu tika paplašinātas Parlamenta likumdošanas un uzraudzības pilnvaras, un kvalificēts balsu vairākums tika attiecināts uz vēl vairākām jomām Padomē.
2004. gads bija gads, ka ES vēsturē ieies kā vislielākās paplašināšanās gads, jo šajā gadā ES iestājās vēl desmit jaunas dalībvalstis - Latvija, Igaunija, Lietuva, Polija, Čehija, Slovākija, Slovēnija, Ungārija, Malta un Kipra.
2007. gadā tika uzņemta Rumānija un Bulgārija.
2009. gada 1. decembrī spēkā stājas Lisabonas līgums, kurš paredzēja vairākus jauninājumus institucionālajā struktūrā, ar to pārstāj eksistēt trīs pīlāru sistēma. Tiek paredzēts, ka tas uzlabos ES darbību, padarot to pārredzamāku, demokrātiskāku un efektīvāku.
Kā Eiropas Savienības perspektīvas uzskatāma tālāka paplašināšanās uz Austrumiem, Eiropas Monetārās sistēmas izveidošana un Eiro kā vienotās valūtas ieviešana visās ES dalībvalstīs, kā arī vienotā tirgus pilnveidošana.
Uzskatu, ka, ES savā darbības laikā ļoti daudz ir paveikusi, tomēr ļoti daudz, kas vēl ir jāuzlabo, it īpaši, ja ES vēl turpinās paplašināties.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация