Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:429060
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

ES konkurences ties. EK material. ties. sastāv no EK konkur. ties. un EK 4 brīvību ties. regulējuma. EK mater. ties. kalpo kopējā tirgus izveidoš. un attīstībai. Valstu savstarpējā ekonom. intergrāc. sākas, izveidojot brīvās tirdzniec. telpu, atceļot muitas nodokļus, ierobežoj. preču kustībai. Tālāk seko muitas savien. izveidoš. un kopējais tirgus. Kopējais tirgus nozīmē, ka valstis iedibina 4. brīvības:* brīva preču kustība *brīva darba spēka kustība *brīva pakalpojumu kustība *brīva kapitāla kustība. Konkurence ir ekon. izaugsmes dzenulis, ja tās nav, rodas stagnācija., tā stimulē efektivitāti. KT aizsargā mazās firmas, neļaujot lielajiem uzņēm. izspiest tos no tirgus. KT mērķi: * valstu ekonom. integrāc. * vienota ekonom. attīst. līmeņa sasniegš. * ekonom. izaugsme * iedzīv. dzīves paaugst.
Konkurences tiesības - sastāv no 5 pamatelem.: 1)aizliegti nolīg. Uzņēm. starpā par saskaņ. darb.; 2) aizliegts izmatot domin. stāvokli tirgū; 3) valsts uzņēm. priekšrocību neizmantoš.; 4) valsts atbalstu aizlieg. (ja tas ietekmē godīgu tirgu); 5) nodokļu vienlīdz. vietējiem un ārvalstu uzņēm. Gadījumi, kad aizliegumi nedarbojās: ir atļauts valsts atbalsts dabas katastrofu seku likvidēšanai, atpalikušajiem reģioniem, kultūrai.
81.(aizliegtās vienoš.) un 82. p.(dominējošā stāvokļa ļaunpr. izman.).81. p. sastāv no3 daļām, bet 82. no 2 daļām.


Kādi līg. uzskatāmi par mazas noz. līg. saskaņā ar De minimis ? kopš reg. 17/62 pieņemš. Komisija saņem daudz paziņoj. par līg. tāpēc attīstīta šī doktrīna, kas nozīmē, ka Komisija neuzskata līg. par tādiem, kas var ietekmēt tirdziniec. starp dalībvalstīm, ja visu līg. pušu tirgus daļa attiec. tirgū nepārsniedz: * 5% no kop. tirgus, ja ir noslēgts horiz. līg. ( līg. noslēgts starp uzņēm., kas darbojas vienā ražoš. un izplatīš. līm.) * 10% no kop. tirgus, ja līg. noslēgts starp uzņēm., kas darb. daž. līm. (vertik. līg.). Ja viens atsev. līg. atbilst kādai bloka atbrīv. Regulai, tas automāt. tiek atbrīv. no 81.p.1.d.uzņēm. Par šādu līg. slēgš. nav jāziņo atsevišķi Kom. Tie ir tādi līg. kā ekskluz. izplatīš. līg., ekskl. pirkš. līg., līg. par specializāciju, licences līg. par tehnoloģ. nodoš., lēm., līg. un saskaņotas darb. starp apdrošinātājiem.

Uz kādiem līg. neattiecas Kom. de minimis izņēm.? Kom. ir pieņ. vair. Reg. attiec. uz konkrētiem līg. veidiem. Tās vairāk pazīst. kā bloka atbrīvojumus. Ja viens atsev. līg. atbilst kādai bloka atbrīv. Regulai, tas automāt. tiek atbrīv. no 81.p.1.d. Uzņēm. par šādu līg. slēgš. nav jāziņo atsevišķi Kom. Bloka atbrīv. neattiecas uz uz līg., ko nosedz citi bloka atbrīv., līg. starp konkurentiem vai potenciālajiem konkurē., līg., kuru mērķis ir kāds no konkurē. ierobežoj., piem., ierobežoj. pērkošajam uzņēm., attiec. uz preces tālākpārdoš. Cenas noteikšanu vai teritoriju vai patērēt. grupām, kurām preces var tiek tālāk pārdotas. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация