Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:471923
 
Оценка:
Опубликованно: 06.05.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Manuprāt, filmā liels uzsvars ir likts uz politiskajām cīņā. 49 partiju saraksti Saeimas vēlēšanās, kad padomju vēlēšanās bija iespēja izvēlēties vienu variantu no viena. Tas tiek atspoguļots arī kadrā, kad Emma prasa, lai parāda visas brošas, kaut gan tās ir vienādas. “Vai tad izvēlēties nedrīkst?” vēl ironiski piebilst viņa. Partijas izsaka mūžīgos solījumus, cīnīsies par visas tautas nākotni, kad ievēlēs, tad sāksies jauna dzīve, visiem viss būs, tad visiem palīdzēs atrast un būs darbs, neviens bez vakariņām nepaliks, nevienam tautietim nevajadzēs staigāt ar basām kājam utt.
Attēlots, ka inteliģenti cilvēki nav nepieciešami, sūta tādus tālāk prom. Kurmim piesakoties darbam, sākumā viņš teica, ka ir filozofs, skolotājs. Darbu piedāvāja tikai jūnijā. Tomēr, kad prasīja jebkādu darbu, tad piedāvāja strādāt par šinderi uzreiz. Jāpiemin arī tas, ka katram cilvēkam varēja būt tikai viens darbs.
Interesē par vienkāršo cilvēku likteņiem. Parādīts cik viegli ietekmējams cilvēks : “Kas man maksā, tam es līmēju.” Taču, mājās runājot, zina, ka visas partijas muļķo tautu, zagļi, aplaupa valsti un cietumā tādus jāliek. Izmanto kā kurināmo partiju skrejlapas, labi deg. Zina, ka nekad nedrīkst teikt, ko patiesībā domā. (Kadrs ar Kalnkāju kundzi un Kurmi pie kioska, nosauc viņu par slīpētu.) Prot iziet no situācijām, kad Emma izder alkohola pudeli, tad Kurmis pielej klāt ūdeni. Jaunā paaudze, Emma, dumpinieciska, atver logus un saka:” Lai dzird kā cilvēki dzīvo.”

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация