Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:913913
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

likuma Par grāmatv. svarīgo prasību rakst.
01.01.1993. Lik nosaka galv. gr-bai izvirzītās prasības un aptver galv. gr-bas metodes elementus.Tās nosaka vispārējo kārtību gr-bas iekārtošanā un uzskaites veikšanā, nosaka to uzņ. Kopumu, kuriem obligāti ir jābūt gr-bai, gr-bas organizēšanas veidus un atbildīgu par gr-bas vešanu. Gr-bai jāaptver visai uzņ.saimnieciskie darījumi un īpašuma stāvokļis, tā jākarto tā, lai gr-bas jautājumos kavlificēta 3.persona gūtu skaidru priekšstātu par uzņ-ma fin.stāvokli un saimniec. darījumiem noteiktā laikā posmā, konstatēt katra saimn.darījuma sākumu un izsēkot tā norisei. Gr-bas sniegtajai informācijai jābūt savlaicīgai, patiesai,salīdzināmai. Gr-bai jānodrošina ieņēm.un izdevumu norobežošana pa pārskata veidiem.Par gr-bas kārtošanu atbildīgs ir uzņ.vadītājs, IU īpašnieks. Gr-bas reģistros ierakstus drīkst izdarīt tikai uz attasnojuma dokumenta pamata. Lik.nosaka kā izdarāmi kļūdu labojumi, tājā noteikta kases operāciju uzskaite un attasnojuma dok.glābāšanas laiks.Lik nosaka uzņ.līdzekļu un saistību inventarizācijas kārtību un termiņus, pārskata periods un GP satura galvenās sastāvdaļas.
2. likuma par uzņ.GP svarīgo prasību rakst.
14.10.1992. Lik nosaka uzņ.GP saturu, ta atsevišķu rādītāju aprēķ.un atspoguļošanu kārtību un pārskatu pārbaudes un iesniegšanas kārtību. Lik.noteic uzņ.GP sastāvu- bilance,PZ aprēķins, pielikums un ziņojums. Lik.nosaka, ka visi uzņ.GP un ziņojumi pakļauti obligātai revidenta pārbaudei, bet ja uzņ.rādītāji pārsniedz divus no likuma kritērijiem-t.i.1)bilances kopsumma 0.15 milj ECU;2)neto apgroz.0.3 milj ECU;3) pārskata gada vidējais darbinieku skaits – 25, tad šo pārbaudi veic zvērināts revidents
3. grā-bas pamatprincipi, to raksturojums un pielietojums FP sastādīšana
Gr-bas pricipus nosaka lik.Par gr-bu un lik.Par UGP.Tie ir 1)gr-bai ir jābūt skaidrai,patiesai,savlaicīgai un pārskatāmai; 2)gr-bai sistematiski jāreģistrē visi saimnieciskie darījumi; 3)nevienu grāmatojumu nedrīkst veikt bez attaisnojuma dokumenta; 4) visi gr-bas organizācijas un attaisnojuma dokumenti jāuzglabā sistematiski sakārtoti visā lik.paredzētāja laikā. Šie gr-bas principi regulē gr-bas darbību un datu apstrādi, tie ietver raksturīgākās informācijas vajadzības.1)Pašizmaksas princips –balsts uz pieņēmumu, ka naudas vērtība gada laikā nemainās,tas ļauj grāmatot, pamatojoties uz dokumentiem, kuri ir pieejami. Tāpēc visus iegādātos līdzekļus un ražoto produkciju grāmato iegādes vai ražošanas pašizmaksā.2)Ienākuma princips- lai precizētu ienākumus, jāatbild uz jautājumiem: kad un cik daudz. Tas nosaka – darījums ir noticis, ienākums un līdz ar to peļņa ir iegūti: a)preču pārdošanas gadījumā darījums ir noticis un ienākums ir gūts tad, kad prece pāriet pircēja valdījumā, neatkarīgi no tā vai samaksa saņemta vai nē, b)pakalp. gadījuma tas ir tad, kas pakalp. veikts; c) nomas gad.noteicošais ir laika periods. 3) Uzskaites perioda atbilstības princips. Tas nosaka ka ieņēmumiem un ar tiem saistītajiem izdevumiem ir jābūt līdzsvarotirm – tiem jāattiecas uz vienu un to pašu periodu, lai šī perioda peļņa būtu precīzi aprēķināta.4)Atklātības princips Gr-bai ir jābūt tā iekārtotai, lai gr-bas jautājumos kvalificētai 3.personai būtu iespējams gūt skaidru pārskatu par uzņ-ma saimn.darījumiem un tā finansiālo stāvokli noteiktā laika periodā.
4. nemateriālo aktīvu veidi, to novērtēšana un uzskaite
nem. aktīvi ir identificējams nenaudas aktīva, kam nav fiziskas formas, kas paredzēts izmantošanai ražošanā vai preču un pak.piegādē, izmantošanai vai citiem mērķiem. Pētiecības un uzņ.attīstības izmaksas(1110)- izmaksas kas saistītas ar pētniecības programmām.Uzskaitot šī konta izdevumus, katrai programmai jāatver atsevišķs analitiskais konts, kurā uzkrāj izmaksas līdz programmas pabeigšanai.Kad tā izpildīta, uzkrātās izmaksas ik gadu noraksta uzņ.pamatdarbības izmaksās ne ilgāk ,ka 5 gadu laikā vienādās daļās. Izmaksās uzskaitāmi tikai izdevumi naudā-d/a ar pieskaitījumiem, pirkto materiālu vērtība.Bilancē pētniecības izmaksas parāda atlikuša vērtībā-atskaitot norakstīto vērtības daļu (k1190).Koncesijas.patenti.licences,tirdzniecības zīmes un līdzīgas tiesības,datoru programmas(1120).analitisko uzskaiti iekārto pa atsevišķiem tiesību veidiem un tiesības apstiprinošiem dokumentiem, katram dokum. atvēr savu invent.kartīti, kur veic ierakstus par sākotnējo vērtību, ka arī noraksta to norakstīto vērtības daļu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1211976
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация