Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:817175
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pamatlīdzekļi, to veidi un uzskaite uzņēmumā.
Pamatlīdzekļi ir mantiski ilgtermiņa ieguldījumi, kuru lietošanas termiņš ir ilgāks par gadu un vērtība > par noteiktu summu (budžeta iestādēm 50Ls, SIA nosaka vadītājs). Pamatlīdzekļi ir tāda uzņēmuma valdījumā esoša manta, kuru paredzēts izmantot produkcijas ražošanai, pakalpojumu sniegšanai, iznomāšanai vai izrentēšanai, administrācijas mērķiem, kā arī citu pamatlīdzekļu saglabāšanas vai remonta vajadzībām un kas nav paredzēti pārdošanai saskaņā ar uzņēmuma pamatdarbību.Pamatlīdzekļi sastāv no zemes īpašuma (ja tas ir novērtēts naudā), ēkām, mceltnēm, mašīnām, transporta līdzekļiem un inventāra.
Pamatlīdzekļu uzskaitei ir izveidota īpaša kontu apakšgrupa. Pamatlīdzekļos ieguldītā vērtība ir reālas saimnieciskās darbības izmaksas, bet tā lā šos objektus izmanto vairākus gadus, to vērtību pa daļām ieskaita saimnieciskās darbības izdevumos atbilstoši kalpošanas laikam. Šo vērtības norakstīšanu sauc par pamatlīdzekļu nolietojumu jeb amortizāciju. Iegādājoties pamatlīdzekli, to ņem uzskaitē iegādes vērtībā.
Iegādes vērtību veido: PL cena; pētījumu un projektēšanas izdevumi; izdevumi starpniekiem par tā iegādi; MN (ja importē); transportēšanas izdevumi; uzstādīšanas izdevumi (ieskaitot darba algas un SA), vietas sagatavošana. Jebkuras tirdzniecības atlaides jāatskaita no pirkšanas cenas. Tāpat pirkšanas cenā nav jāiekļauj PVN, ja šie pamatlīdzekļi ir pirkti izmantošanai ražošanā vai cita veida pamatdarbībā. Ja pērk uz kredīta - %maksājumi līdz nodošanai ekspluatācijā (resp., visi tie izdevumi, kas rodas līdz nodošanai ekspluatācijā).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация