Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:490220
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Komisijas atlīdzība- Ar brokeru starpniecību ir iespēja pirkt un pārdot vērtspapīrus, bet tie prasa komisijas naudu. Jo obligāciju ienesīgums ir lielāks, jo komisijas atlīdzība mēdz būt augstāka. Komisijas atlīdzība var veidot būtisku daļu no gaidāmā ieguldījuma ienesīguma, tāpēc pirms obligāciju iegādāšanās vajag rūpīgi apsvērt to izmaksas.
Vēl pie riskiem var minēt Likviditātes risku. Lai gan obligācijas tiek izvietotas publiskajā piedāvājumā un kotētas RFB, ne emitents, ne kāda cita persona negarantē obligāciju likviditāti. Jo mazāka ir starpība pieprasījuma un piedāvājuma cenai, jo obligācija ir likvīdāka, norādot, ka attiecīgajam vērtspapīram ir daudz pircēju un pārdevēju. Lai samazinātu likviditātes risku, ieguldītājam lietderīgi izmantot ieguldījumu formas, kas darbojas ar korporatīvajām obligācijām, vai arī jāizvēlas likvīdi vērtspapīri. Cenas svārstību risks. Obligācijas tiek emitētas un dzēstas to nominālvērtības apjomā, taču līdz dzēšanas termiņam, kamēr tās tiek kotētas, piemēram, RFB, to cena var būtiski mainīties. Ne emitents, ne kāda cita persona neapņemas uzturēt noteiktu cenu līmeni.
Parāda vērtspapīrus parasti iegādājas lai nodrošinātu ienākumu ar zemu riska pakāpi. Ieguldītājs, kas ir ieinteresēts saņemt stabilus ienākumus jau šodien, izvēlēsies ieguldīt parada vērtspapīros lielu daļu savas naudas vai iegul¬dījumu portfeļa. Ieguldījums parāda vērtspapīros nodrošina ienākumus, kuru apmērs un saņemšanas laiks ir zināms jau ieguldījuma izdarīšanas brīdī. Parāda vērtspapīrs ir daudz drošāks par ieguldījumu akcijās. Kā arī parāda vērtspapīrus iegādājas, lai sabalansētu risku, kas saistīts ar ieguldījumiem akcijās. Ieguldot daļu naudas obligācijās, attiecīgi sabalansēsies portfelis un samazināsies kopējais risks. Vislabākais veids, kā sākt ieguldīt parada vērtspapīros, ir iegadāties ieguldījumu fondu daļas, kuru ieguldījuma portfelis ir sastādīts no parāda vērtspapīriem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1328763
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация