Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:894603
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.01.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Maksimālās RM vērtības, kas ir 100% gada laikā ir bieži fiksētas, biežāk ziemā, dažās dienās pat vairākas stundas pēc kārtas. Vasaras grafikos ir redzamas lielas atšķirības, jo atšķirīgi ir arī mēneši, par kuriem izveidoti grafiki. Saldū, 21. jūnijā ir izveidojusies klasiska situācija, kurā redzams, ka RM grafiki pieaug, kad temperatūra pazeminās, bet Alūksnē, 4.jūlijā ir izveidojusies situācija, kurā nav skaidri izteiktas līnijas, kurā temperatūra pazeminās vai kāpj atkarībā no diennakts laika –relatīvais mitrums krītas tikai ap 6:00-9:00, bet pārējā laikā mitrums turas vienā līmenī – ap 80-100%, bet, tā kā RM ir atkarīgs no temperatūras un otrādi, tad temperatūras līkne iet atbilstoši mitrumam, tikai ar nelielām novirzēm. Ziemas periodā, daudz biežāk nekā vasarā, tiek fiksēts 100% relatīvais mitrums. Alūksnē, 2001. gada 21. decembrī, 18:00 fiksēts 100% mitrums, arī šajā gadījumā līkne ir diezgan klasiska un atbilst diennakts gaitai, tikai no 3:00-6:00 ir vērojams nevis mitruma pazemināšanās, bet kāpums, lai gan temperatūra krītas un 9:00 ir ļoti straujš kritums, kas atspoguļojas arī temperatūrās. Savukārt Saldū, 4.decembrī, kad 21:00 mitruma līmenis bija sasniedzis 100% grafikā parādās klasiska diennakts gaita.
Kopumā secinu, ka gada un diennakts gaitā var novērot norises dabā, jo diennakts gaitā skaidri izdalās, kad ir aukstākais un siltākais laiks, kad varētu veidoties rasas punkts un lēkt un aust saule. Skaidri redzams tas, ka gada gaitas grafikā iezīmējas gadalaiki un tas, ka gaisa relatīvais mitrums ir tieši atkarīgs no temperatūras, jo tas parādās diennakts temperatūru grafikos. Vietās, kurās tabulas krustojas, abas līknes sāk iet pretējā virzienā. Secinu arī to, ka mitrums ir ļoti svarīgs cilvēka, floras un faunas attīstībā un pastāvēšanā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация