Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:122692
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.11.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ar piemēriem raksturot globalizācijas pozitīvo ietekmi uz Latvijas tirgvedību.
Globalizācijas ietekme uz tirgvedību ir neapšaubāma. Latvijas uzņēmumiem, un ne tikai ir stingri jāseko globālām izmaiņām, lai tie spētu pienācīgi konkurēt ar pasaules preču ražotājiem. Globalizācija ir veicinājusi dažādu citu valstu preču un pakalpojumu ieplūšanu Latvijas tirgū. Tam ir pozitīva nozīme, jo šāda ārvalstu uzņēmumu parādīšanās Latvijas tirgū veicina konkurences palielināšanos. Nav noslēpums, ka ārvalstu firmām ir liela pieredze klientu apkalpošanā un daudzās citās klientiem svarīgās jomās. Līdz ar konkurences palielināšanos, vietējiem uzņēmumi arī cenšas piedāvāt kvalitatīvākas preces un profesionālāku apkalpošanu. Tādējādi netiešā veidā vietējie uzņēmumi attīstās.
Globalizācijas attīstība un Latvijas iekļūšana ES lielā mērā ietekmē arī Latvijas uzņēmējus, jo tādējādi paveras arvien jaunāki tirgi. Tādējādi Latvijas uzņēmumiem ir iespējas attīstīties un kļūt kaut kad nākotnē par masu ražotājiem.
Pašiem patērētājiem rodas zināmas priekšrocības. Viņiem tiek piedāvāta lielāka izvēle, lielās konkurences dēļ visbiežāk tās tiek piedāvātas par zemākām precēm. Turklāt cīņa starp uzņēmumiem par klientiem ir savā veidā „izlutinājusi” patērētājus, jo tie vēlas iegūt pēc iespējas lētāku preci, ar pēc iespējas augstāku kvalitāti.
Globalizācijas attīstības pozitīvās sekas izjūt ne tikai uzņēmēji un patērētāji, bet gan arī paši iedzīvotāji. Iespēja brīvi ceļot un pārvietotites pa ES ir devusi daudzas iespējas ārvalstu uzņēmējiem dibināt Latvijā rūpnīcas.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация