Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:746165
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Valstiskie aktieri ir valsts pārvaldes institūcijas, valstij piederošie uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas, kuras īsteno valsts mēr¬ķus. Starptautiskā kontekstā par valstiskajiem aktieriem var uzskatīt starpvaldību organizācijas.
Nevalstiskie aktieri ir politiskajā un ekonomiskajā procesā iesais¬tīti dalībnieki, kas nepārstāv valsti - pilsoniskās sabied¬rības grupas, nacionālie un starptautiskie privātie uzņēmumi.
Pasaulē joprojām dominē divi pretēji procesi - suverēnas valsts potenciāls un globalizācijas visaptverošā ietekme. Valda uzskats par to, ka nacionālā identitāte ir īpaša vērtība un globalizācija apdraud tās pastāvēšanu.
Pastāv viedoklis, ka globalizācija ir fenomens, no kā nav iespējams izvairīties. Tā nodrošina multikulturālas un kosmopolītiskas sabiedrības veidošanos, kas tiek uzskatīta par neapšaubāmu labumu. Tehnoloģiju un zinātnes attīstība, informācijas apmaiņas ātrums, robežu izzušana ir sekmējusi jaunu starptautisko attiecību dalībnieku parādīšanos, to vidū - transnacionālas sabiedrības. Pateicoties pieaugošai ekonomiskajai varai, transnacionālas sabiedrības iegūst lielāku politisko ietekmi un līdz ar to līdzās suverēnām valstīm ir kļuvušas par vienu no ietekmīgākajiem spēlētājiem uz starptautiskās skatuves, kas tai pat laikā starptautiskā līmenī īsti netiek regulēts.3

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация