Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:848028
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Grāmatvedības dokumentu un uzskaites reģistru informācija tiek apkopota pārskatos. Svarīgākais ir gada pārskats. Latvijā gada pārskata sastāvu un sastādīšanas kārtību reglamentē likums “Par uzņēmumu gada pārskatiem”. Gada pārskatam jāsniedz patiess un skaidrs priekšstats par uzņēmuma resursiem, saistībām, finansiālo stāvokli, peļņu vai zaudējumiem. Gada pārskats kā vienots kopums sastāv no bilances, peļņas vai zaudējumu aprēķina, pašu kapitāla izmaiņu pārskata, naudas plūsmas pārskata un pielikuma, kā arī uzņēmuma vadības ziņojuma par uzņēmuma attīstību pārskata gadā.
Gada pārskata sastāvdaļas:
bilance – uzņēmuma finansiālā stāvokļa atspoguļojums kādā konkrētā datumā (parasti – grāmatvedības perioda vai kalendārā gada beigās).
Grāmatvedības bilance ir sistematizēts līdzekļu un līdzekļu finansēšanas avotu pārskats naudas izteiksmē noteiktā datumā. Bilancei jāsniedz patiesa informācija par uzņēmuma līdzekļiem un to finansēšanas avotiem. Bilanci sastāda, izmantojot grāmatvedības datus, kuri pārbaudīti inventarizācijā. Bilanci sastāda tikai naudas izteiksmē, pie tam lietojot tikai viena veida valūtu, parasti nacionālo. Sastādot bilanci, grāmatvedības reģistru datus apkopo atbilstoši bilances struktūrai un sagrupē pa bilances posteņiem. Katram bilances postenim norāda atlikumu perioda sākumā un perioda beigās. Bilances aktīvā uzrāda uzņēmuma īpašumā un lietošanā esošos līdzekļus, tai skaitā prasības pret citām fiziskām un juridiskām personām. Aktīvus iedala divās lielās grupās atbilstoši to lietošanas ilgumam (ilgtermiņa ieguldījumi un apgrozāmie līdzekļi). Bilances pasīvs atspoguļo uzņēmuma līdzekļu finansēšanas avotus, kurus grupē pēc kapitāla piederības (pašu kapitāls, uzkrājumi, aizņemtais kapitāls jeb saistības (kreditori)).…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1137968
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация